Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Ilok - jedino hrvatsko srednjovjekovno kraljevsko središte poslije Knina

Povjesničari govore da su srednjovjekovni dvor i utvrda Nikole Iločkog jedino hrvatsko kraljevsko središte poslije Knina i nestanka dinastije obitelji Trpimirovića. Stoga se Ilok smatra utvrđenim kraljevskim sjedištem čija je površina bila gotovo jednaka onoj srednjovjekovnoga Splita, odnosno čak veća od Trogira, Paga, Poreča.

 • 14.08.2019

  7. Noć vina: Vino i gitare

  Otkrijte s nama neotkrivenu priču starog vinskog svijeta, gdje je povijest vina ispisala svoje prije više od dva tisućljeća, gdje je vino bilo i ostalo izvor i stil života.

  Pozivamo Vas na 7. Noć vina koja će se održati u sklopu 52. Iločke berbe grožđa.

  Turističko naselje Stari podrum za tu priliku na jednu noć postaje mjesto na kojem oživljava prošlost, gdje se veliča božanska kapljica i gdje je na pravom mjestu uživanje!

 • 01.07.2019

  Iločka berba grožđa 2019.

  Budite i Vi dio jedine manifestacije na koju se ulazi kroz pravo,veliko bure!

  Krajem kolovoza i početkom rujna u Iloku se tradicionalno od 1962.g. održava kulturno - zabavnavinogradarska i već prepoznatljiva turistička  manifestacija „Iločka berba grožđa“.Ove godine očekuje nas 52. po redu, 30.08.-08.09.2019.,prva događanja zadnji vikend kolovoza, a središnji  dio je kao  i uvijek prvi vikend rujna u iločkoj tvrđavi, 07.-08.09.2019.

  Za informacije o programima molimo obratiti se na Grad Ilok s obzirom je jedini uposlenik TZ Ilok odsutan zbog bolesti.https://www.ilok.hr/   tel. 032 592 950   grad.ilok@ilok.hr

   

  ARHIVA

  U glazbenom programu na ljetnoj pozornici u tvrđavi svojim koncertima posjetitelje će zabavljati  već dugo popularna grupa Magazin (petak 31.08.) i Miroslav Škoro (subota 01.09.). - OTKAZAO 29.08.2018. ZBOG VIŠE SILE/BOLEST - U subotu 01.09. koncert  će održati GIULIANO. Ispričavamo se zbog nastale iznenadne promjene i nemogućnosti da istu ispravimo i u tiskanim materijalima.

  U subotu  01.09. prije večernjeg svečanog programa za sve goste priprema se i najveći vinski gulaš (uz besplatnu podjelu). Obje večeri odlična zabava se nastavlja u središnjem šatoru i disco šatoru, uz kvalitetno iločko  vino, srijemske gastro zalogaje...sve do jutra, za one najizdržlivije...U nedjelju 02.09. sportski i konjičko-tradcijski program  odvijat će se uz šetnicu prema Dunavu, a za sam kraj predviđen je "Berboland"- program za djecu u atriju dvorca Odescalchi. Važno je i za naglasiti da je većina sadržaja besplatna.

  Vikend prije,.krajem kolovoza započinju prva zbivanja: Noć vina, Dunavski maraton čikli Vukovar-Ilok, Odtimer rally susret, Iločko ljeto-folklora, Pudarina u vinogradu i drugi programi koji se nastavljaju kroz tjedan: Dani traminca, dnevne degustacije iločkih vina, "Berba house party" za mlade, besplatni razgled Starog podruma, radionice za djecu, izložbe, zalazak sunca u vinogradima, slastice od vina i grožđa, sportska natjecanja,kostimirana animacija i drugo..Dobrodošli!

  Facebook event i tekući info    Program letak 1   Program letak 2  KALENDAR PROGRAMA ZBIVANJA.PDF

 • 12.01.2019

  Pokladno jahanje u Iloku, 19.01.2019.

  Pokladno jahanje i Pokladni sajam u Iloku 2019.g  održat će se 19.01.2019. (subota) u sklopu višednevne manifestacije i proslave  "Vinkovo u Iloku". Pokladni sajam sa ponudom domaćh gastro delicija, vina, rukotvorina, suvenira, izbor najboljeg traminca i drugo u ponudi je od 12-16h u staroj jezgri/tvrđavi. Konzumacija uz cijenom prigodne bonove/vouchere. Dolazak povorke očekuje se oko 15h.

        

 • 07.01.2019

  Vinkovo u Iloku 2019.

  VINKOVO U ILOKU od 18.-22.01.2019.

  "Od pamtivjeka" važan dio iločkog života, a unazad 20-ak godina blagdan sv. Vinka odnosno obilježavanje i proslava istog u Iloku i Srijemu postala je nazobilazna postaja u zimskom kalendaru događanja za brojne posjetitelje. I ove godine, u navedenom terminu očekuju Vas potoci dobrog iločkog vina, domaćih gastro delicija, Pokladno jahanje ulicama Iloka, Pokladni sajam, cjelovečernja (noćna) zajednička fešta u vinskom šatoru u tvrđavi te naravno ugodno,veselo druženje sa gostoljubivim domaćinima u vinogradima i vinarijama/podrumima.

  Središnji zajednički grijani vinski šator te posebni gastro-vinski šator (uz ulaznicu i rezervaciju) u ponudi su za vikend 18. i 19.01., petak-subota, uz odlično vino iločkih vinara, tamburaški spektakl te druge sadržaje. Ulaznice i rezervacije za posebni gastro-vinski šator po cijeni od 100kn (u cijenu uključena gastro ponuda) mogu se osigurati putem e-maila: vinkovoilok@gmail.com , zajednički vinski šator slobodna konzumacija  kao i do sada.

 • 30.11.2018

  Doček 2019., Ilok

   Blagdanski dani su blizu pa tako i odluka o mjestu odabira najveselije i najduže noći, one novogodišnje. 

  Maleni brijeg, nepreglednih vinograda red, možda i snijeg, novogodišnji je izbor za pet! 

  Novogodišnja noć u Iloku, kompleks ladanjskog imanja vinogradi Principovac-paviljon Princeps, u ponudi samo doček 395kn (važi za rezervacije do 20.12. nakon toga 495kn.) ili trodnevni all inclusive paketi.

  Doček u sali Princeps uključuje zabavu uz IVAN SEBALJ & BECHARS, gala večeru, vino i sva druga pića uključena, nagrade, igre, pjenušac u ponoć, vatromet

  Smještaj u Iloku već je rasprodan no osiguran je i u susjednom Vukovaru, otvorena i mogućnost organiziranog  uključenog prijevoza iz Osijeka, Vinkovaca.Vukovara sukladno interesu.

  Više i detajnije saznajte na https://www.ilocki-podrumi.hr/docek-nove-godine-na-ladanjs…/

  e-mail: staripodrum@ilocki-podrumi.hr   tel. 032 590  088

  Dobrodošli!

 • 25.10.2018

  Adventsko ozračje - Božićni sajam u Iloku 2018.

  Advent – Božić u Iloku

  Ilok kao manji ali ljupki gradić u blagdansko vrijeme  ima  simpatični, veseli i nadasve ugodni događaj: „Božić u Iloku”. Ove godine održava se  21. i 22. prosinca  (petak, subota) u  prostoru Iločke tržnice u staroj jezgri, uz raznoliku prigodnu ponudu, program i živu atmosferu.

  Štandovi sa prigodnim ukrasima, rukotvorinama, domaćim kolačima, lokalnim unikatnim suvenirima. Tu je i neizostavno kuhano vino, i to ono odlično iločko, te pečene srijemske kobasice. U blagdanski ukrašenom prostoru su i stare peći na drva sa balama slame na kojima se može sjediti i ugrijati te pratiti prigodni adventski program u kojem sudjeluju zborovi i KUD-ovi, djeca i odrasli.  Pored toga tu je i božićni vlakić koji će u vrijeme sajma besplatno voziti ture.. Posebni gosti su Djed i Baka Božićnjak sa darovima..   

   

 • 10.10.2018

  Kapistranovo-Dana grada Iloka i blagdan sv. Ivana Kapistrana

  Program obilježavanja obljetnice smrti sv. Ivana Kapistrana 23. listopada u Iloku, što je ujedno i Dan grada Iloka, svake godine obuhvaća niz vjerskih, kulturnih i drugih događanja od 17.-23.10. Također se tih dana, točnije 17.10. obilježava obljetnica ratnog progona iločana i susjednih mjesta..

                    

 • 04.10.2018

  12. Sajam Inventum,Ilok, 26.-28.10.2018.

  INVENTUM 2018. - 12. Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih održat će se u terminu 26.-28.10.2018. u Iloku.

  Informacije i prijave do 20.10.2018. na web stranici organizatora UI Tesla, Ilok: http://ui-tesla.hr  online prijavnica

   Izlaganje na sajmu je besplatno

 • 25.07.2018

  10.Schmidtovi dani - Bapska, 10.-11.08.2018.

  10. i 11.08.2018. - Schmidtovi dani - kulturno-tradicijska ali i zabavna manifestaciju sa poveznicom na arheologiju u  Bapskoj kojoj je cilj obilježavati dugu tradiciju arheoloških istraživanja prapovijesnog lokaliteta «Gradac» (mlađe kameno doba) te je povezati sa  iznimnim etnografskim naslijeđem Bapske i na taj način bolje valorizirati vrijednost arheološkog lokaliteta kao i  ukupnu tradiciju sela.

  Najzaslužniji za otkrića lokalteta Grdac je R.R.Schmidt stoga se njemu i posvećuje manifestacija, ove godine obilježava se 107. godina od prvih arheoloških istraživanja u Bapskoj. TZ Ilok sukladno zadaćama i godišnjem planu prepoznaje i podupire  ovaj vrijedni događaj i etno baštinu Bapske.

 • 27.07.2018

  3. Grahijada na Radošu

  04.08.2018. u organizaciji Matice slovačke Radoš održat će se 3.Grahijada na Radošu

   

← Starije