Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Zašto crkvena zvona zvone u podne?

Uobičajena i svakodnevna činjenica da crkvena zvona zvone u podne ima snažnu vezu sa Ilokom i Kapistranom. Kada je, naime, vijest o pobjedi kršćanske vojske nad Turcima kod Beograda pod vodstvom Ivana Hunjadija (Sibinjanin Janka) i Kapistrana stigla do tadašnjeg pape u Rimu ovaj je naredio da zazvone sva zvona u to ime i slavu. Taj čin ostao je dio kršćanskog vjerskog rituala i dan danas.

 • 19.08.2020

  Iločka berba grožđa 2020.

  Sukladno opće poznatoj situaciji u svijetu te i u Hrvatskoj glede epidemioloških uvjeta i brojnih mjera koje se provode te brojnih ograničenja, osobito za veća okupljanja i ugostiteljstvo, tradicija manifestacije planira se u prilagođenom obimu i uz odgovarajuće mjere.

  Srijem i Ilok Vas očekuju na 53. Iločkoj berbi grožđa, 28.08.-06.09.2020.,središnji dio programa kao i svih godina je prvi vikend rujna, subota 05.09.2020, kada Vas nakon kulturno-zabavnog programa očekuje i koncert grupe Vigor,prođite kroz bure i uđite u svijet tradicionalnih i suvremenih kulturnih,zabavnih,vinskih i gastro priča Iloka,Srijema i Slavonije! Budimo odgovorni i veseli, u skladu sa uvjetima. Posjetite vinarije,kušaonice,restorane,obiđite i upoznajte znamenitosti Iloka i okolice, smjestite se u iločkom smještaju. http://www.turizamilok.hr/hr/smjestaj

  Uvod u manifestaciju već godinama je "Noć Vina",ove godine predviđena za 28.08.2020. (petak), od 21h. u posebnom ambijentu kompleksa Stari podrum. Info na linku www.ilocki-podrumi.hr 

  Informacije i točna ažuriranja možete pronaći na facebook stranici manifestacije https://web.facebook.com/ilockaberbagrozda/

 • 06.07.2020

  Festival glumca 2020. - novi termin

  Slijedom odgode Festivala koji se trebao održati u svibnju, 27. Festival glumca će se, sukladno epidemiološkim uvjetima, održati od 5. do 13. rujna 2020.g. u svih pet gradova Vukovarsko-srijemske županije.Ovogodišnji grad domaćin je grad Vukovar.

  Na repertoaru će se naći 14 kazališnih predstava iz prošlogodišnje nacionalne kazališne produkcije koje je za ovu prigodu izabrao ibornik 27. Festivala glumca, glumac Nedim Prohić, član Zagrebačkog kazališta Komedija. Domaćin festivala je umirovljeni glumac i ravnatelj Zagrebačkog kazališta Komedija, g. Niko Pavlović.
  Ocjenjivački sud radit će u sastavu: gđa. Branka Cvitković,umirovljena glumica, nacionalna prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, g.Miroslav Čabraja, glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku te gđa Srđana Šimunović, glumica Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.


  Uskoro će biti objavljena imena svih kazališta i predstava koje ćemo imati priliku pogledati na 27. Festivalu glumca kao i njihov raspored odigravanja.
  Sve informacije vezane za 27. Festival glumca možete pratiti na stranicama: www.hddu.hr i www.assersavus.hr.

 • 22.01.2020 - 26.01.2020

  Vinkovo u Iloku 2020.

  Zimska vinska prijestolnica - VINKOVO U ILOKU, 22.-26.01.2020.

 • 13.09.2019

  Dani hrvatskog turizma 2019. u Slavoniji – Gurmanska ruta u Vukovarsko – srijemskoj županiji

  Dani hrvatskog turizma 2019. u Slavoniji – Gurmanska ruta u Vukovarsko – srijemskoj županiji,popratni program i ponuda od 02.-04. istopada 2019.

  Za sve sudionike i posjetitelje u ponudi posebni gastro jelovnici "Okusi Srijema i Slavonije" u nekoliko restorana među kojima je i restoran "Dunav" Ilok.

   

 • 20.09.2019

  7. Noć vina: Vino i gitare

  Otkrijte neotkrivenu priču starog vinskog svijeta, gdje je povijest vina ispisala svoje prije više od dva tisućljeća, gdje je vino bilo i ostalo izvor i stil života.

  Pozivamo Vas na 7. Noć vina koja će se održati u sklopu 52. Iločke berbe grožđa.

  Turističko naselje Stari podrum za tu priliku na jednu noć postaje mjesto na kojem oživljava prošlost, gdje se veliča božanska kapljica i gdje je na pravom mjestu uživanje!

 • 01.07.2019

  Iločka berba grožđa 2019.

  Budite i Vi dio jedine manifestacije na koju se ulazi kroz pravo,veliko bure!

  Krajem kolovoza i početkom rujna u Iloku se tradicionalno od 1962.g. održava kulturno - zabavnavinogradarska i već prepoznatljiva turistička  manifestacija „Iločka berba grožđa“.Ove godine očekuje nas 52. po redu, 30.08.-08.09.2019.,prva događanja zadnji vikend kolovoza, a središnji  dio je kao  i uvijek prvi vikend rujna u iločkoj tvrđavi, 07.-08.09.2019.

  Za informacije o programima molimo obratiti se na Grad Ilok s obzirom je jedini uposlenik TZ Ilok odsutan zbog bolesti.https://www.ilok.hr/   tel. 032 592 950   grad.ilok@ilok.hr

   

 • 12.01.2019

  Pokladno jahanje u Iloku, 19.01.2019.

  Pokladno jahanje i Pokladni sajam u Iloku 2019.g  održat će se 19.01.2019. (subota) u sklopu višednevne manifestacije i proslave  "Vinkovo u Iloku". Pokladni sajam sa ponudom domaćh gastro delicija, vina, rukotvorina, suvenira, izbor najboljeg traminca i drugo u ponudi je od 12-16h u staroj jezgri/tvrđavi. Konzumacija uz cijenom prigodne bonove/vouchere. Dolazak povorke očekuje se oko 15h.

        

 • 07.01.2019

  Vinkovo u Iloku 2019.

  VINKOVO U ILOKU od 18.-22.01.2019.

  "Od pamtivjeka" važan dio iločkog života, a unazad 20-ak godina blagdan sv. Vinka odnosno obilježavanje i proslava istog u Iloku i Srijemu postala je nazobilazna postaja u zimskom kalendaru događanja za brojne posjetitelje. I ove godine, u navedenom terminu očekuju Vas potoci dobrog iločkog vina, domaćih gastro delicija, Pokladno jahanje ulicama Iloka, Pokladni sajam, cjelovečernja (noćna) zajednička fešta u vinskom šatoru u tvrđavi te naravno ugodno,veselo druženje sa gostoljubivim domaćinima u vinogradima i vinarijama/podrumima.

  Središnji zajednički grijani vinski šator te posebni gastro-vinski šator (uz ulaznicu i rezervaciju) u ponudi su za vikend 18. i 19.01., petak-subota, uz odlično vino iločkih vinara, tamburaški spektakl te druge sadržaje. Ulaznice i rezervacije za posebni gastro-vinski šator po cijeni od 100kn (u cijenu uključena gastro ponuda) mogu se osigurati putem e-maila: vinkovoilok@gmail.com , zajednički vinski šator slobodna konzumacija  kao i do sada.

 • 30.11.2018

  Doček 2019., Ilok

   Blagdanski dani su blizu pa tako i odluka o mjestu odabira najveselije i najduže noći, one novogodišnje. 

  Maleni brijeg, nepreglednih vinograda red, možda i snijeg, novogodišnji je izbor za pet! 

  Novogodišnja noć u Iloku, kompleks ladanjskog imanja vinogradi Principovac-paviljon Princeps, u ponudi samo doček 395kn (važi za rezervacije do 20.12. nakon toga 495kn.) ili trodnevni all inclusive paketi.

  Doček u sali Princeps uključuje zabavu uz IVAN SEBALJ & BECHARS, gala večeru, vino i sva druga pića uključena, nagrade, igre, pjenušac u ponoć, vatromet

  Smještaj u Iloku već je rasprodan no osiguran je i u susjednom Vukovaru, otvorena i mogućnost organiziranog  uključenog prijevoza iz Osijeka, Vinkovaca.Vukovara sukladno interesu.

  Više i detajnije saznajte na https://www.ilocki-podrumi.hr/docek-nove-godine-na-ladanjs…/

  e-mail: staripodrum@ilocki-podrumi.hr   tel. 032 590  088

  Dobrodošli!

 • 25.10.2018

  Adventsko ozračje - Božićni sajam u Iloku 2018.

  Advent – Božić u Iloku

  Ilok kao manji ali ljupki gradić u blagdansko vrijeme  ima  simpatični, veseli i nadasve ugodni događaj: „Božić u Iloku”. Ove godine održava se  21. i 22. prosinca  (petak, subota) u  prostoru Iločke tržnice u staroj jezgri, uz raznoliku prigodnu ponudu, program i živu atmosferu.

  Štandovi sa prigodnim ukrasima, rukotvorinama, domaćim kolačima, lokalnim unikatnim suvenirima. Tu je i neizostavno kuhano vino, i to ono odlično iločko, te pečene srijemske kobasice. U blagdanski ukrašenom prostoru su i stare peći na drva sa balama slame na kojima se može sjediti i ugrijati te pratiti prigodni adventski program u kojem sudjeluju zborovi i KUD-ovi, djeca i odrasli.  Pored toga tu je i božićni vlakić koji će u vrijeme sajma besplatno voziti ture.. Posebni gosti su Djed i Baka Božićnjak sa darovima..   

   

← Starije