Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Ilok - jedino hrvatsko srednjovjekovno kraljevsko središte poslije Knina

Povjesničari govore da su srednjovjekovni dvor i utvrda Nikole Iločkog jedino hrvatsko kraljevsko središte poslije Knina i nestanka dinastije obitelji Trpimirovića. Stoga se Ilok smatra utvrđenim kraljevskim sjedištem čija je površina bila gotovo jednaka onoj srednjovjekovnoga Splita, odnosno čak veća od Trogira, Paga, Poreča.

1. Iločki međunarodni polumaraton

01.06.2018

1. Iločki međunarodni polumaraton, subota  09.06.2018. u Iloku, u organizaciji AK Sljeme Zagreb i domaćina  Grada Iloka.

Discipline koje će trčati su:  Polumaraton 21,1km (kružna staza po cesti, makadamu i šumi, od stare povijesne jezgre grada, kroz naseljene ulice do Dunava, uz Dunav oko rukavca Dunavac, kroz vinograde i šumu i natrag u staru povijesnu jezgru), utrka 10km (staza prati trasu polumaratona do 7,5km, gdje se radi okret i povratak do stare povijesne jezgre grada) te slobodna utrka građana na 1km.  Za najbolje su osigurani pehari ali i finišerske medalje za sve koji završe utrku, u obje discipline.

Cilj je trkačima omogućiti da u svoj trkački CV upišu još jednu od dvije dužine koje odaberu (10 ili 21 km), te istovremeno upoznaju vrijednosti, posebnosti i zanimljivosti Iloka. Službene prijave traju još samo koji dan, na startnoj liniji očekuje se između 160-200 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, što je odličan interes već za prvi put  te pokazatelj  ozbiljnog truda organizatora i domaćina ali i trenda aktivnog, zdravog života uklopljenog u  turistički doživljaj. Po završetku utrka nakon  dodjele pehara i medalja za sudionike i sve koji dođu organizira se i zajedničko druženje. Kako jedna utrka već ima dodatak „utrka s okusom piva“, uz ovaj iločki događaj i polumaraton definitivno možemo dodati podnaslov: „utrka s okusom iločkog vina“!

Organizatori i TZ Ilok pozivaju Vas da popratite utrke ili pridružite kao sudionik, svi su dobrodošli na prvi međunarodni polumaraton kroz „Dunavsko kraljevstvo vina i starina“!

Start/cilj:  Stara jezgra, Trg sv. Ivana Kapistrana, satnica:

  • 11:00 – Start polumaratona i utrke na 10km
  • 11:10 – Start utrke građana (proglašenje nakon 15min)
  • 12:30 – Proglašenje i podjela nagrada za utrku na 10km
  • 14:30 – Proglašenje i podjela nagrada za polumaraton

Info:

https://www.sljeme.run/ilocki-polumaraton/#

https://www.youtube.com/watch?v=Zt8AITwDo28

Kontakt osobe:

AK Sljeme: Mirko Knežević  098 830 611 i Dragan Janković  091 5032 734

Grad Ilok: koordinator volontera Mario Vražić  095 3717 107

Povratak na listu