Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Nikolin srebrni dinar

Kao i svaki drugi velikaš i kralj tako je i Nikola Iločki kovao svoj vlastiti novac i to upravo u Iloku, u sklopu srednjovjekovnog grada. Novac je vrijedan i zanimljiv i po tome što se na njemu pojavljuju neki od najstarijih tragova i elemenata današnjeg hrvatskog grba – crveno – bijelih polja.

1. Iločki međunarodni polumaraton

01.06.2018

1. Iločki međunarodni polumaraton, subota  09.06.2018. u Iloku, u organizaciji AK Sljeme Zagreb i domaćina  Grada Iloka.

Discipline koje će trčati su:  Polumaraton 21,1km (kružna staza po cesti, makadamu i šumi, od stare povijesne jezgre grada, kroz naseljene ulice do Dunava, uz Dunav oko rukavca Dunavac, kroz vinograde i šumu i natrag u staru povijesnu jezgru), utrka 10km (staza prati trasu polumaratona do 7,5km, gdje se radi okret i povratak do stare povijesne jezgre grada) te slobodna utrka građana na 1km.  Za najbolje su osigurani pehari ali i finišerske medalje za sve koji završe utrku, u obje discipline.

Cilj je trkačima omogućiti da u svoj trkački CV upišu još jednu od dvije dužine koje odaberu (10 ili 21 km), te istovremeno upoznaju vrijednosti, posebnosti i zanimljivosti Iloka. Službene prijave traju još samo koji dan, na startnoj liniji očekuje se između 160-200 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, što je odličan interes već za prvi put  te pokazatelj  ozbiljnog truda organizatora i domaćina ali i trenda aktivnog, zdravog života uklopljenog u  turistički doživljaj. Po završetku utrka nakon  dodjele pehara i medalja za sudionike i sve koji dođu organizira se i zajedničko druženje. Kako jedna utrka već ima dodatak „utrka s okusom piva“, uz ovaj iločki događaj i polumaraton definitivno možemo dodati podnaslov: „utrka s okusom iločkog vina“!

Organizatori i TZ Ilok pozivaju Vas da popratite utrke ili pridružite kao sudionik, svi su dobrodošli na prvi međunarodni polumaraton kroz „Dunavsko kraljevstvo vina i starina“!

Start/cilj:  Stara jezgra, Trg sv. Ivana Kapistrana, satnica:

  • 11:00 – Start polumaratona i utrke na 10km
  • 11:10 – Start utrke građana (proglašenje nakon 15min)
  • 12:30 – Proglašenje i podjela nagrada za utrku na 10km
  • 14:30 – Proglašenje i podjela nagrada za polumaraton

Info:

https://www.sljeme.run/ilocki-polumaraton/#

https://www.youtube.com/watch?v=Zt8AITwDo28

Kontakt osobe:

AK Sljeme: Mirko Knežević  098 830 611 i Dragan Janković  091 5032 734

Grad Ilok: koordinator volontera Mario Vražić  095 3717 107

Povratak na listu