Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Ilok - jedino hrvatsko srednjovjekovno kraljevsko središte poslije Knina

Povjesničari govore da su srednjovjekovni dvor i utvrda Nikole Iločkog jedino hrvatsko kraljevsko središte poslije Knina i nestanka dinastije obitelji Trpimirovića. Stoga se Ilok smatra utvrđenim kraljevskim sjedištem čija je površina bila gotovo jednaka onoj srednjovjekovnoga Splita, odnosno čak veća od Trogira, Paga, Poreča.

2. "Iločka Kobasijada"

01.03.2017
U subotu, 04.03.2017., u Kuriji Brnjaković - podrum (u tvrđavi, pored crkve) održat će se 2. "Iločka Kobasijada" - ocjenjivanje i degustacija slasnog i tipičnog srijemskog domaćeg proizvoda - kobasice i srodnih proizvoda.
 

Svi zainteresirani mogu prijaviti svoje proizvode do 03.03. u cafe bar Prestige, do 16h, te dostaviti jedan par kobasica.
Ocjenjivanje počinje u rano popodne te je za taj dio zaduženo tročlano povjerenstvo.
Pored toga već od 16-h  bit će tu i ponude pečene kobasice i gratis vožnje kočijom, ponuda domaćeg sira i drugo.. Od 18h započinje degustacija ocjenjenih uzoraka, animacija i druženje, proglašenje pobjednika. Za zabavni dio kobasijade pobrinuti će se TS  Iločke bekrije.

Ulaz slobodan.

Organizator: Cafe bar Prestige  i OPG Stipetić, Pokrovitelj, suorganizator i sponzor: Turistička zajednica Grada Iloka

 

Arhiva

1. Iločka kobasijada 2016.

Svi zainteresirani mogu prijaviti svoje proizvode do 12.03. te na ocjenjivanje dostaviti jedan par kobasica, najkasnije do 17:00 sati.
Ocjenjivanje počinje u 18:00 sati, te je za taj dio zadužena tročlana komisija.
Uz ocjenjivanje domaće kobasice i proglašenje pobjednika, odmah po ocjenjivanju svi uzorci bit će izloženi za degustaciju. Za zabavni dio kobasijade pobrinuti će se TS  Iločke bekrije.

Ulaz slobodan za sve.

Organizator: Cafe bar Prestige , Pokrovitelj i suorganizator: Turistička zajednica Grada Iloka

Sponzori:
"Konzum"
Vinarija "TRS"
"Iločki podrumi"
Vinarija "Dragun"
Vinarija "Mladen Papak"
Vinarija "Stipetić"
i Radio Ilok
Povratak na listu