Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Vidikovac „Principovac“

Jedna od najboljih vinogradarskih pozicija u Hrvatskoj nalazi se na predjelu pod imenom Principovac nadomak središta Iloka. Na tom mjestu, prepoznatom posebno u vrijeme kneževa Odescalchi, nalaze se plantažni vinogradi i kompleks ljetnikovca sa gospodarskim zgradama. S Principovca se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku. Ljetnikovac i ostali objekti stradali su tijekom Domovinskog rata ali je ipak sve uspješno obnovljeno u vinogradarsko-turističke svrhe.

Kapistranovo u listopadu, 23.10.

01.05.2017 - 31.10.2017

Program obilježavanja obljetnice smrti sv. Ivana Kapistrana 23. listopada, a to je ujedno i Dan grada Iloka, svake godine obuhvaća niz vjerskih, kulturnih i sličnih događanja.

Svečana procesija na taj dan prolazi iločkom starom jezgrom i nastavlja se u crkvi sv. Ivana Kapistrana svetom misom. Osim tog središnjeg događanja tijekom tjedan dana održavaju se liturgije i programi za sve vjere i vjernike iločkog kraja. Brojni hodočasnici obilaze svetište i nazočuju inspirativnoj zajedničkoj duhovnoj obnovi koju nam je Kapistran ostavio u naslijeđe. Sv. Ivan Kapistran na ovaj se dan također štuje i u Vojvodini, Mađarskoj, Rumunjskoj i Italiji.

                                             

Povratak na listu