Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Lovro Iločki

Lovro, sin i nasljednik Nikole Iločkog, izgubio je veći dio povlastica i položaja koje je stekao njegov otac. U spisima se spominje i pamti kao specifični karakter koji se sukobljavao s tadašnjim hrvatsko-ugarskim kraljem Vladislavom. Na dvoru se suprotstavljao kralju i javno ga optuživao za nesposobnost te čak nazivao volom. Zbog svojih ispada na neko je vrijeme potpuno izgubio iločke posjede i bio prisiljen boraviti u „Ružica gradu“.

Keder Festival, Ilok

04.07.2018
Zanimljiv i jedinstven prvi KEDER FEST Ilok, organizira se  06. i 07. srpnja 2018., na Turskoj skeli 33, uz Dunav, kod izvora pored  OPG Sobe Ribarska kuća.
Posjetiteljima će se omogućiti pecanje i natjecanje uz pomoć iločkih ribiča,ulovljeni kederi bit će isprženi na tradicionalan način na talandari,a pržit će se i keder čips. Bit ce i radionica,zabave i druzenja! Keder vikend party u prirodi pogodan je za sve, od 7-77 g. Za one koji ne znaju, kederi su riječna verzija „girica".
Sav info o glavnim nositeljima, programu i prijave na linku: https://www.opg-zelenika.hr/turizam/keder-festival/

 

Priprema se i foto natječaj „najoriginalnija fotografija kedera“. Prikupljena sredstva od donacija bit će namjenjena za prilagodbu mjesta na Dunavu za pecanje za osobe sa invaliditetom.

Prijave na: opg.izvorizivota@gmail.com;

Voditelj natjecanja i sudac Vjeko Prskalo

Kontakt i upiti: mob: +38598270813, e-mail: opg.izvorizivota@gmail.com

Organizatori: Društvo Iločana i prijatelja Iloka i  Udruga Dunav i vino

Povratak na listu