Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Lovro Iločki

Lovro, sin i nasljednik Nikole Iločkog, izgubio je veći dio povlastica i položaja koje je stekao njegov otac. U spisima se spominje i pamti kao specifični karakter koji se sukobljavao s tadašnjim hrvatsko-ugarskim kraljem Vladislavom. Na dvoru se suprotstavljao kralju i javno ga optuživao za nesposobnost te čak nazivao volom. Zbog svojih ispada na neko je vrijeme potpuno izgubio iločke posjede i bio prisiljen boraviti u „Ružica gradu“.

Okusi proljeća, 24.-28.04.2017.

20.04.2017

 

Zašto istok Hrvatske slovi za gurmanski hram otkrit ćete posjetite li ovaj kraj od 24. do 28.04. kada se u restoranima nude neodoljivi tradicijski meniji po promotivnim cijenama!

Proljeće je prava prigoda da nas otkrijete, posjetite i "okusite" u vrijeme trajanja eno-gastro manifestacije "Okusi proljeća" od 24.-28.04.2017. U ovom razdoblju, restorani, nositelji oznake „Okusi Srijema i Slavonije“, gurmanima i svim gostima nudit će i  posebno kreirane menije po promotivnim cijenama. Tako će hladno predjelo, glavno jelo i desert stajati samo 55 kuna, a odlučite li uz to za aperitiv i juhu, cijena je 85 kuna. Svakako preporučamo rakije, likere i brojna, vrhunska iločka vina.

Proljetni gurmanski doživljaj okusa Srijema i Slavonije dio je projekta promocije autohtone gastronomije te još jedan svojevrsni tjedan otvorenih vrata nakon prošlogodišnjih «Okusa jeseni».

Restorani u Iloku koji su nositelji oznake i dio ove ponude su: Stari podrum te hotel Dunav, posjetite ih i potražite posebne menije promo razdoblja «Okusi proljeća»

                                       

Izvor/više: http://www.visitvukovar-srijem.com/hr/aktualno/novosti/okusite-slavoniju-i-srijem-na-raskosnom-tanjuru---okusi-proljeca,1627.html

Povratak na listu