Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Nikolin srebrni dinar

Kao i svaki drugi velikaš i kralj tako je i Nikola Iločki kovao svoj vlastiti novac i to upravo u Iloku, u sklopu srednjovjekovnog grada. Novac je vrijedan i zanimljiv i po tome što se na njemu pojavljuju neki od najstarijih tragova i elemenata današnjeg hrvatskog grba – crveno – bijelih polja.

 • 06.07.2018

  Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog brenda "Slavonija"

  Ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić danas su boravili u Osijeku gdje je potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“.

 • 05.07.2018

  Svjetski poznati blogeri i influenceri koje dnevno prati više od milijun fanova stižu u Slavoniju,Baranju,Srijem

  Hrvatska turistička zajednica kreirala je posebni promotivni projekt „Visit Slavonia,Share Slavonia“, koji će se na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia. Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter pa će tako Slavoniju, njene turističke lokalitete, običaje i delicije od 6. do 10. srpnja doživjeti poznati svjetski blogeri i influenceri s ključnih emitivnih tržišta.

  U provedbi projekta sudjeluju slavonske turističke zajednice te Turistička zajednica grada Zagreba. 

 • 04.07.2018

  Nominacije za nagradu Zlatni INTERSTAS

  Dvostruka nominacija za međunarodne turističke nagrade;

  Ured TZ Ilok zaprimio je dopis u kojem stoji: Na inicijativu FIJET/Hrvatska i Povjerenstva turističkih novinara i pisaca, u privitku Vam dostavljamo Pismo g. Vojka Pleštine, predsjednika INTERSTAS -a i člana Središnjeg odbora FEST/Europska federacija turističkih novinara, kojim se predlaže nominacija za međunarodnu turističku nagradu;TZ Grada ILOKA za ZLATNI INTERSTAS '2018“Vas za Posebno Priznanjesa obrazloženjem kao u prijedlogu nominacije.

  FIJET Hrvatska i Povjerenstvo turističkih novinara, Vijeće INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza te F.E.S.T./Europska federacija turističkih novinara, nominira; za kolektivnu međunarodnu turističku nagradu: Turističku zajednicu  Ilok, za ZLATNI INTERSTAS ’2018, s obrazloženjem: „za vrlo zapaženo postignuće rasta i razvoja turizma Iloka, a direktora T.ureda TZ Ilok za individualnu nagradu, sa obrazloženjem: „za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Iloka, time i aktivnom doprinosu prezentaciji turizma tog dijela kontinentalne Hrvatske“

  Prestižne međunarodne nagrade  POVELJA F.E.S.T.  i  ZLATNI INTERSTAS, već dugi niz godina dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara, Rim, Italija i INTERSTAS, pojedincima i tvrtkama, turističkim organizacijama, gradovima.

   

 • 27.06.2018

  Ocjenjivanje vina Podunavlja, Ilok 2018.

  U Iloku se  23. i 24.06.2018. održalo prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavlja, u sklopu  "DunavArtFestivala" i prekograničnog projekta "Central Danube Tour" (HR/SRB)  te kao svojevrsni nastavak dugogodišnjeg već poznatog ocjenjivanja vina Slavonije i Podunavlja koje su u Iloku organizirali Turistička zajednica Ilok i Vinski  klaster Srijem. Međunarodnom komisijom predsjedao je prof. dr. Bernard Kozina iz Zagreba, tajnik ocjenjivačke komisije bila je Božica Dolić iz Iloka, a vina je ocjenjivalo šest certificiranih ocjenjivača.

  Rezultate i službeni info možete pronaći na linku ispod teksta. 

 • 17.06.2018

  Dunav Art Festival u Iloku

  DunavArt Festival svoju praizvedbu imao je  28.06.2016.  kada je organizirana i  promo tura za medije i sponzore u Ilok, Vukovar i Baranju sa ciljem predstavljanja planiranog, odnosno prezentacijski susret s Dunav Art Festivalom i Hrvatskim Podunavljem. Zajednički cilj jest udružiti snage da Hrvatsko Podunavlje postane mjesto istinskih uživalaca glazbe, gastronomije i vina podunavskih zemalja.    

  DunavArtFest  u  Iloku je  29. i 30.06..2018., očekuje Vas dvodnevno glazbeno, gastronomsko i vinsko  druženje uz pogled na Dunav i zalazak nad Dunavom u atriju dvorca Odescalchi.

 • 06.06.2018

  Ocjenjivanje vina Podunavlja, info poziv

  U sklopu prekograničnog projekta "CENTRAL DANUBE TOUR" (HR/SRB)  održat će se i nekoliko manifestacija na području Iloka, Osječko-baranjske županije te Vojvodine, jedna od njih je i "DunavArtFest" koja će u dijelu koji se odnosi na Ilok obuhvatiti i ocjenjivanje podunavskih vina. U nastavku izvadak iz pozivnog pisma te prijavnica za zainteresirane vinare za prijavu uzoraka za ocjenjivanje koje će se održati sredinom lipnja, a sama manifestacija 29. odnosno 30.06.2018. u Iloku.

                       

 • 04.06.2018

  Opća odredba o zaštiti podataka

  S obzirom da je prema Općoj uredbi ispitanika potrebno jasno i nedvosmisleno informirati o svrsi prikupljanja i obrade osobnih podataka, Hrvatska turistička zajednica je za potrebe informiranja turista pripremila kratak tekst u kojem se navodi pravni temelj za prikupljanje i svrha obrade osobnih podataka koji se unose sustav u eVisitor koji je nacionalni registar smještaja i prijave, odjave, odnosno knjige gostiju.

 • 01.06.2018

  1. Iločki polumaraton

  1. Iločki međunarodni polumaraton održat će se  u subotu  09.06.2018. u Iloku, u organizaciji AK Sljeme Zagreb i domaćina  Grada Iloka.

  Discipline koje će trčati su:  Polumaraton 21,1km (kružna staza po cesti, makadamu i šumi, od stare povijesne jezgre grada, kroz naseljene ulice do Dunava, uz Dunav oko rukavca Dunavac, kroz vinograde i šumu i natrag u staru povijesnu jezgru), utrka 10km (staza prati trasu polumaratona do 7,5km, gdje se radi okret i povratak do stare povijesne jezgre grada) te slobodna utrka građana na 1km.  Za najbolje su osigurani pehari ali i finišerske medalje za sve koji završe utrku, u obje discipline. Start utrka je od 11h iz stare jezgre, a to je i cilj.

 • 18.05.2018

  Akademija zemlje i ruku, Ilok

  Najava - „Akademija zemlje i ruku“ - novi je događaj i ponuda prvi put održana 2017.g., primarno fokusirana na radionice izrade „ćerpića“- zemljanih opeka i drugih uporabnih i ukrasnih predmeta od zemlje/slame za domaće stanovništvo i posjetitelje (u formi turističkih paketa) održat će se u Iloku na zaštićenom arheološkom području Turska skela-ruralna kuća za odmor  "Ribarska kuća",  neposredno kraj obale Dunava od 06..do 10.. lipnja 2018. U sklopu višednevnog programa i Festival susjeda, natjecanje u pripravi fiš paprikaša, edukativne radionice,dnevna i večernja druženja i animacija.. Organizatori su  OPG Izvori života i Društvo Iločana i prijatelja Iloka.

  2018.g. je "Europska godina kulturne baštine", budite mali dio velike europske baštine u nacionalnoj destinaciji kulturnog trurizma - Eden destinations of excellence.

 • 10.05.2018

  Otvorenje Festivala glumca, Ilok

  Jubilarni 25. Festival glumca održava se od 11. - 20.05.2018., Grad domaćin je Ilok.

  Svečano otvorenje fetivala subota,12. svibnja 2018., u 20h Slovački Dom Ilok. Nakon otvorenja predstava ĆIRO - Režija&glumac: Tarik Filipović

  Vše na linku: http://www.festivalglumca.hr/  

← Starije