1. Iločki polumaraton

1. Iločki međunarodni polumaraton održat će se  u subotu  09.06.2018. u Iloku, u organizaciji AK Sljeme Zagreb i domaćina  Grada Iloka.

Discipline koje će trčati su:  Polumaraton 21,1km (kružna staza po cesti, makadamu i šumi, od stare povijesne jezgre grada, kroz naseljene ulice do Dunava, uz Dunav oko rukavca Dunavac, kroz vinograde i šumu i natrag u staru povijesnu jezgru), utrka 10km (staza prati trasu polumaratona do 7,5km, gdje se radi okret i povratak do stare povijesne jezgre grada) te slobodna utrka građana na 1km.  Za najbolje su osigurani pehari ali i finišerske medalje za sve koji završe utrku, u obje discipline. Start utrka je od 11h iz stare jezgre, a to je i cilj.

Službene prijave traju još samo koji dan, na startnoj liniji očekuje se između 160-200 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, što je odličan interes već za prvi put  te pokazatelj ozbiljnog truda organizatora i domaćina ali i trenda aktivnog, zdravog života uklopljenog u  turistički doživljaj Iloka. Po završetku utrka nakon  dodjele pehara i medalja za sudionike i sve koji dođu organizira se i zajedničko druženje i okrijepa. Kako jedna utrka već ima dodatak „utrka s okusom piva“, uz ovaj iločki događaj i polumaraton definitivno možemo dodati podnaslov: „utrka s okusom iločkog vina“!

 https://www.sljeme.run/ilocki-polumaraton/#

https://www.youtube.com/watch?v=Zt8AITwDo28