4. Sr(ij)em Film Fest

4. Međunarodni festival dokumentarnog filma (kratki i srednji), natjecateljskog karaktera, 2 kategorije: ekologija (priroda, ljudi...) i turizam, po drugi put održat će se i u Iloku, 06.-08. listopada 2016.  u  dvorani  Nikola Iločki – dvorac Odescalchi/Muzej grada Iloka.

60 filmova u konkurenciji iz 31 zemlje sa 5 kontinenata. Festival je podržan od:
INTERNATIONAL TOUR FILM FESTIVALS COMMITTE (ITCO).

https://www.youtube.com/watch?v=AQG01Kis6Mc

 

Udruga Cuccium i TZ Grada Iloka u suradnji s glavnim organizatorom Udruga Sremfilm&Bubamara production iz S.Mitrovice  uključili su i  Ilok u festival sa ciljevima: nove ponude kulturnog programa, utjecaja na svijest o važnosti okoliša, prirode, održivog razvoja, boljeg međunarodnog promoviranja povijesno-geografske regije Srijem, promoviranja Iloka kroz programske sadržaje, te mogućeg otvaranja buduće regionalne suradnje kroz Eu projekte. Ove godine uključio se i Muzej Grada Iloka/-Dvorac Odescalchi kao  partner i mjesto projekcija.
Festival je specifičan po tome što se istovremeno održava se u više gradova/općina regije Srijem/Srem u dvije zemlje na ukupno 11 lokacija i time dokazuje da je kultua i interkulturalna suradnja bitna, moguća i potrebna unatoč svim drugim negativnim  aspektima koji se dnevno nameću.
U hrvatskom dijelu projekcije će osim u u Iloku biti i u Nijemcima te Vukovaru. Festivalsko središte: Vrdnik na Fruškoj Gori (terme), završnu večer  je i proglašenje pobjednika u pojedinačnim kategorijama kao i dodjela Grand Prix festivala.

Selektirane projekcije za Ilok  podijeljene su u tri sesije  a ulaz je slobodan.

Termini projekcija: 06.10. od 16h, 07. i 08.10. od 19.30 do cca 21.00

Fbook info: https://www.facebook.com/events/1597587720542253/

Web stranica festivala: www.sremfilfest.com