Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Lovro Iločki

Lovro, sin i nasljednik Nikole Iločkog, izgubio je veći dio povlastica i položaja koje je stekao njegov otac. U spisima se spominje i pamti kao specifični karakter koji se sukobljavao s tadašnjim hrvatsko-ugarskim kraljem Vladislavom. Na dvoru se suprotstavljao kralju i javno ga optuživao za nesposobnost te čak nazivao volom. Zbog svojih ispada na neko je vrijeme potpuno izgubio iločke posjede i bio prisiljen boraviti u „Ružica gradu“.

 • 04.10.2018

  Dan Grada Iloka-Kapistranovo, 23.10.2018.

  Program obilježavanja obljetnice smrti i Blagdana sv. Ivana Kapistrana (23.10.1456.) u Iloku, što je ujedno i Dan grada Iloka, svake godine obuhvaća niz vjerskih, kulturnih i drugih događanja od 17.-23.10. Također se tih dana, točnije 17.10. obilježava obljetnica ratnog progona iločana i susjednih mjesta..

                    

 • 20.08.2018

  VFF i Iločka berba u destinaciji Vukovar-Vučedol-Ilok

  Hrvatsko Podunavlje po 12. put domaćin je filmovima podunavskih zemalja,12. po redu Vukovar film festival održati će se od 23. - 26.08.2018. Istovremeno, već od 23.08.2018. počinju prva zbivanja 51. Iločke berbe grožđa u Iloku. Iskoristite ovu prigodu i posjetite nacionalnu destinaciju izvrsnosti za kulturni turizam: Vukovar-Vučedol-Ilok, odaberite ponešto iz oba događaja, otkrivajući i razgledajući atraktivnosti i zanimljivosti Vukovara i Iloka. 

   VFF: https://www.vukovarfilmfestival.com/vff12/hr/program/glavni-program

  51. Iločka berba: https://www.facebook.com/events/486693135134696/

 • 14.08.2018

  Uskoro 51. Iločka berba grožđa

  Budite i Vi dio  jedine manifestacije na koju  se ulazi kroz pravo, veliko bure!

  Najstarija manifestacija na istoku Hrvatske, pokrenuta još davne 1962.g. nastavlja se i ove godine od 23.08.-02.09.2018., vinogradari se  pripremaju  za berbu  budućih vrhunskih vinskih kapljica te istovremeno počinju i događanja  kojima  se to ponosno  obilježava i proslavlja. Tijekom manifestacije više  je zabavnih, kulturnih, sportskih, eno-gastro i drugih sadržaja. 51.„Iločka berba“ počinje  23.08.  sa specifičnim povijesnim kostimima i  srednjovjekovnom glazbom u atriju dvorca Odescalchi, isti dan su i dvije izložbe, nastavlja se 24.08. sa  6.Noći vina  u  Starom podrumu, kao posebnim hedonističkim događajem koji  kombinira vrhunska   vina  najnagrađivanije hrvatske vinarije sa  ugodnom  glazbenom pozadinom  Sing Song Swing banda i  atmosferom povijesnog kompleksa. U subotu  25.08. održat će se neka od sportskih natjecanja poput  jedinstvene maraton utrke  čikli  na  Dunavu. od Vukovara do Iloka,  u popodnevnim satima u programu je Dječji folklorni festival, međunarodni oldimer rally susret, tradicionalno druženje u vinogradima  -  „Pudarina“, a nastavlja se raznim programima  u nedjelju  26.08. gdje se ističe Iločko-slovačko ljeto, folklorno-zabavni program.

 • 06.07.2018

  Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog brenda "Slavonija"

  Ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić danas su boravili u Osijeku gdje je potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“.

 • 05.07.2018

  Svjetski poznati blogeri i influenceri koje dnevno prati više od milijun fanova stižu u Slavoniju,Baranju,Srijem

  Hrvatska turistička zajednica kreirala je posebni promotivni projekt „Visit Slavonia,Share Slavonia“, koji će se na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia. Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter pa će tako Slavoniju, njene turističke lokalitete, običaje i delicije od 6. do 10. srpnja doživjeti poznati svjetski blogeri i influenceri s ključnih emitivnih tržišta.

  U provedbi projekta sudjeluju slavonske turističke zajednice te Turistička zajednica grada Zagreba. 

 • 04.07.2018

  Nominacije za nagradu Zlatni INTERSTAS

  Dvostruka nominacija za međunarodne turističke nagrade;

  Ured TZ Ilok zaprimio je dopis u kojem stoji: Na inicijativu FIJET/Hrvatska i Povjerenstva turističkih novinara i pisaca, u privitku Vam dostavljamo Pismo g. Vojka Pleštine, predsjednika INTERSTAS -a i člana Središnjeg odbora FEST/Europska federacija turističkih novinara, kojim se predlaže nominacija za međunarodnu turističku nagradu;TZ Grada ILOKA za ZLATNI INTERSTAS '2018“Vas za Posebno Priznanjesa obrazloženjem kao u prijedlogu nominacije.

  FIJET Hrvatska i Povjerenstvo turističkih novinara, Vijeće INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza te F.E.S.T./Europska federacija turističkih novinara, nominira; za kolektivnu međunarodnu turističku nagradu: Turističku zajednicu  Ilok, za ZLATNI INTERSTAS ’2018, s obrazloženjem: „za vrlo zapaženo postignuće rasta i razvoja turizma Iloka, a direktora T.ureda TZ Ilok za individualnu nagradu, sa obrazloženjem: „za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Iloka, time i aktivnom doprinosu prezentaciji turizma tog dijela kontinentalne Hrvatske“

  Prestižne međunarodne nagrade  POVELJA F.E.S.T.  i  ZLATNI INTERSTAS, već dugi niz godina dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara, Rim, Italija i INTERSTAS, pojedincima i tvrtkama, turističkim organizacijama, gradovima.

   

 • 27.06.2018

  Ocjenjivanje vina Podunavlja, Ilok 2018.

  U Iloku se  23. i 24.06.2018. održalo prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavlja, u sklopu  "DunavArtFestivala" i prekograničnog projekta "Central Danube Tour" (HR/SRB)  te kao svojevrsni nastavak dugogodišnjeg već poznatog ocjenjivanja vina Slavonije i Podunavlja koje su u Iloku organizirali Turistička zajednica Ilok i Vinski  klaster Srijem. Međunarodnom komisijom predsjedao je prof. dr. Bernard Kozina iz Zagreba, tajnik ocjenjivačke komisije bila je Božica Dolić iz Iloka, a vina je ocjenjivalo šest certificiranih ocjenjivača.

  Rezultate i službeni info možete pronaći na linku ispod teksta. 

 • 17.06.2018

  Dunav Art Festival u Iloku

  DunavArt Festival svoju praizvedbu imao je  28.06.2016.  kada je organizirana i  promo tura za medije i sponzore u Ilok, Vukovar i Baranju sa ciljem predstavljanja planiranog, odnosno prezentacijski susret s Dunav Art Festivalom i Hrvatskim Podunavljem. Zajednički cilj jest udružiti snage da Hrvatsko Podunavlje postane mjesto istinskih uživalaca glazbe, gastronomije i vina podunavskih zemalja.    

  DunavArtFest  u  Iloku je  29. i 30.06..2018., očekuje Vas dvodnevno glazbeno, gastronomsko i vinsko  druženje uz pogled na Dunav i zalazak nad Dunavom u atriju dvorca Odescalchi.

 • 06.06.2018

  Ocjenjivanje vina Podunavlja, info poziv

  U sklopu prekograničnog projekta "CENTRAL DANUBE TOUR" (HR/SRB)  održat će se i nekoliko manifestacija na području Iloka, Osječko-baranjske županije te Vojvodine, jedna od njih je i "DunavArtFest" koja će u dijelu koji se odnosi na Ilok obuhvatiti i ocjenjivanje podunavskih vina. U nastavku izvadak iz pozivnog pisma te prijavnica za zainteresirane vinare za prijavu uzoraka za ocjenjivanje koje će se održati sredinom lipnja, a sama manifestacija 29. odnosno 30.06.2018. u Iloku.

                       

 • 04.06.2018

  Opća odredba o zaštiti podataka

  S obzirom da je prema Općoj uredbi ispitanika potrebno jasno i nedvosmisleno informirati o svrsi prikupljanja i obrade osobnih podataka, Hrvatska turistička zajednica je za potrebe informiranja turista pripremila kratak tekst u kojem se navodi pravni temelj za prikupljanje i svrha obrade osobnih podataka koji se unose sustav u eVisitor koji je nacionalni registar smještaja i prijave, odjave, odnosno knjige gostiju.

← StarijeNovije →