Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Vidikovac „Principovac“

Jedna od najboljih vinogradarskih pozicija u Hrvatskoj nalazi se na predjelu pod imenom Principovac nadomak središta Iloka. Na tom mjestu, prepoznatom posebno u vrijeme kneževa Odescalchi, nalaze se plantažni vinogradi i kompleks ljetnikovca sa gospodarskim zgradama. S Principovca se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku. Ljetnikovac i ostali objekti stradali su tijekom Domovinskog rata ali je ipak sve uspješno obnovljeno u vinogradarsko-turističke svrhe.

 • 28.11.2018

  Ilok na prvom virtualnom sajmu turizma

  Ilok na prvom virtualnom sajmu turizma EU-CHINA

 • 28.11.2018 - 31.12.201828.11.2018.

  Hologrami povijesnih osoba, novi vizualni identitet i slogan

  Srijem i Slavonija postaju prepoznatljiv turistički brend

   

  Vukovar, 28. studenoga -Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije ima novi vizualni identitet i slogan, a turističku ponudu obogatili su i hologrami Lavoslava Ružičke, Nikole Iločkog i bana Josipa Šokčevića, koji su predstavljeni u Vukovaru.

  Novi vizualni identitet i hologrami povijesnih osoba izrađeni su u sklopu turističkog projekta Virtualni i kulturni turizam - ViCTour, koji je sufinanciran sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020. Vrijednost ovog projekta je 920.000 eura, od čega je Vukovarsko-srijemska županija, kao njegov nositelj, sudjelovala s 280.000 eura.

   

  Novim vizualnim identitetom pozicioniramo Vukovarsko-srijemsku županiju kao jedinstvenu, cjelovitu i prepoznatljivu turističku destinaciju pod imenom „Srijem i Slavonija“. Do sada logotipovi pojedinih gradskih turističkih zajednica naše županije nisu imali zajedničkih elemenata, no sada se i vizualno i komunikacijski kroz zajednički slogan „Protkani zlatom“ prepoznaje zajednička veza i pripadnost jedinstvenoj destinaciji. Priroda i čovjekov odnos s njom temelj su duha Srijema i Slavonije“,pojasnila je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

  Novi vizualni identitet inspiriran je opusom Alberta Kinerta, rođenog Vinkovčanina, jednog od najvećih hrvatskih grafičara i ilustratora. Zlatna boja klasja žita, kukuruza, suncokreta, grožđa ili traminca uhvaćenog u čaši, lišća bogatih šuma, nošnji i dukata, pa sve do sjaja samog Sunca, samo su neke od slika ovog područja koje su ilustrirane jednostavno, moderno i pomalo neočekivano.

  Ovom prigodom predstavljen je i projekt holograma kojima su po prvi puta u Hrvatskoj, ali i šire, „oživljene“ povijesne osobe. Nobelovac Lavoslav Ružička u svojoj rodnoj kući u Vukovaru u prvom licu govori o brojnim zanimljivostima iz svog života, ban Josip Šokčević dočekuje posjetitelje u Gradskom muzeju u Vinkovcima, a kralja Nikolu Iločkog može se upoznati u Kuriji Brnjaković.

  Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije, istaknuo je važnost ovakvih sadržaja za turističku ponudu ovog područja:

   

   „Hologramski prikaz znamenitih osoba koje su rođene ili su u nekom dijelu svoga života živjele na prostoru Vukovarsko-srijemske županije, jedinstvena je turistička ponuda kakve nema u Hrvatskoj. Školaraci već sada u velikom broju obilaze ove lokacije, a vjerujemo kako će za interes ovim zanimljivim projekcijama, kojima je cilj putem suvremenih tehnologija oživjeti duh prošlih vremena, iskazati i odrasli“, izjavio je Galić.

   

  Čime je Ružička zaslužio Nobelovu nagradu, zašto crkve zvone u podne i kakve to veze ima s Nikolom Iločkim te koja je uloga bana Šokčevića u izgradnji glavnih željezničkih pravaca u Hrvatskoj, samo su neka od pitanja čije će odgovore posjetitelji Vukovara, Iloka i Vinkovaca moći saznati „iz prve ruke“.

 • 17.10.2018

  GOURMET TJEDAN SLAVONIJA, BARANJA I SRIJEM, Ilok

  GOURMET TJEDAN SLAVONIJA, BARANJA I SRIJEM

  Objekti uključeni u Gourmet tjedan nude od 19.10. (petak) do 28.10. (nedelja):

  Posebna ponuda za goste po principu tjedna restorana: ponuda menija s potpisom (chefovi restorana u fokusu) po nižoj i višoj cijeni menija od 75,00kn i 120,00 kn s jednomuključenom čašom vina  Slavonije i Podunavlja, kao dvjema službenim vinskim regijama.

  U ponudi ove posebne priče je i restoran hotela „Dunav“  Ilok,jedini ukjučeni s područja Vukovarsko-srijemske županije i jedini sa Michelin preporukom.

  Dobrodošli i dobar tek!

 • 20.08.2018

  VFF i Iločka berba u destinaciji Vukovar-Vučedol-Ilok

  Hrvatsko Podunavlje po 12. put domaćin je filmovima podunavskih zemalja,12. po redu Vukovar film festival održati će se od 23. - 26.08.2018. Istovremeno, već od 23.08.2018. počinju prva zbivanja 51. Iločke berbe grožđa u Iloku. Iskoristite ovu prigodu i posjetite nacionalnu destinaciju izvrsnosti za kulturni turizam: Vukovar-Vučedol-Ilok, odaberite ponešto iz oba događaja, otkrivajući i razgledajući atraktivnosti i zanimljivosti Vukovara i Iloka. 

   VFF: https://www.vukovarfilmfestival.com/vff12/hr/program/glavni-program

  51. Iločka berba: https://www.facebook.com/events/486693135134696/

 • 14.08.2018

  Uskoro 51. Iločka berba grožđa

  Budite i Vi dio  jedine manifestacije na koju  se ulazi kroz pravo, veliko bure!

  Najstarija manifestacija na istoku Hrvatske, pokrenuta još davne 1962.g. nastavlja se i ove godine od 23.08.-02.09.2018., vinogradari se  pripremaju  za berbu  budućih vrhunskih vinskih kapljica te istovremeno počinju i događanja  kojima  se to ponosno  obilježava i proslavlja. Tijekom manifestacije više  je zabavnih, kulturnih, sportskih, eno-gastro i drugih sadržaja. 51.„Iločka berba“ počinje  23.08.  sa specifičnim povijesnim kostimima i  srednjovjekovnom glazbom u atriju dvorca Odescalchi, isti dan su i dvije izložbe, nastavlja se 24.08. sa  6.Noći vina  u  Starom podrumu, kao posebnim hedonističkim događajem koji  kombinira vrhunska   vina  najnagrađivanije hrvatske vinarije sa  ugodnom  glazbenom pozadinom  Sing Song Swing banda i  atmosferom povijesnog kompleksa. U subotu  25.08. održat će se neka od sportskih natjecanja poput  jedinstvene maraton utrke  čikli  na  Dunavu. od Vukovara do Iloka,  u popodnevnim satima u programu je Dječji folklorni festival, međunarodni oldimer rally susret, tradicionalno druženje u vinogradima  -  „Pudarina“, a nastavlja se raznim programima  u nedjelju  26.08. gdje se ističe Iločko-slovačko ljeto, folklorno-zabavni program.

 • 06.07.2018

  Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog brenda "Slavonija"

  Ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić danas su boravili u Osijeku gdje je potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“.

 • 05.07.2018

  Svjetski poznati blogeri i influenceri koje dnevno prati više od milijun fanova stižu u Slavoniju,Baranju,Srijem

  Hrvatska turistička zajednica kreirala je posebni promotivni projekt „Visit Slavonia,Share Slavonia“, koji će se na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia. Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter pa će tako Slavoniju, njene turističke lokalitete, običaje i delicije od 6. do 10. srpnja doživjeti poznati svjetski blogeri i influenceri s ključnih emitivnih tržišta.

  U provedbi projekta sudjeluju slavonske turističke zajednice te Turistička zajednica grada Zagreba. 

 • 04.07.2018

  Nominacije za nagradu Zlatni INTERSTAS

  Dvostruka nominacija za međunarodne turističke nagrade;

  Ured TZ Ilok zaprimio je dopis u kojem stoji: Na inicijativu FIJET/Hrvatska i Povjerenstva turističkih novinara i pisaca, u privitku Vam dostavljamo Pismo g. Vojka Pleštine, predsjednika INTERSTAS -a i člana Središnjeg odbora FEST/Europska federacija turističkih novinara, kojim se predlaže nominacija za međunarodnu turističku nagradu;TZ Grada ILOKA za ZLATNI INTERSTAS '2018“Vas za Posebno Priznanjesa obrazloženjem kao u prijedlogu nominacije.

  FIJET Hrvatska i Povjerenstvo turističkih novinara, Vijeće INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza te F.E.S.T./Europska federacija turističkih novinara, nominira; za kolektivnu međunarodnu turističku nagradu: Turističku zajednicu  Ilok, za ZLATNI INTERSTAS ’2018, s obrazloženjem: „za vrlo zapaženo postignuće rasta i razvoja turizma Iloka, a direktora T.ureda TZ Ilok za individualnu nagradu, sa obrazloženjem: „za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Iloka, time i aktivnom doprinosu prezentaciji turizma tog dijela kontinentalne Hrvatske“

  Prestižne međunarodne nagrade  POVELJA F.E.S.T.  i  ZLATNI INTERSTAS, već dugi niz godina dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara, Rim, Italija i INTERSTAS, pojedincima i tvrtkama, turističkim organizacijama, gradovima.

   

 • 27.06.2018

  Ocjenjivanje vina Podunavlja, Ilok 2018.

  U Iloku se  23. i 24.06.2018. održalo prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavlja, u sklopu  "DunavArtFestivala" i prekograničnog projekta "Central Danube Tour" (HR/SRB)  te kao svojevrsni nastavak dugogodišnjeg već poznatog ocjenjivanja vina Slavonije i Podunavlja koje su u Iloku organizirali Turistička zajednica Ilok i Vinski  klaster Srijem. Međunarodnom komisijom predsjedao je prof. dr. Bernard Kozina iz Zagreba, tajnik ocjenjivačke komisije bila je Božica Dolić iz Iloka, a vina je ocjenjivalo šest certificiranih ocjenjivača.

  Rezultate i službeni info možete pronaći na linku ispod teksta. 

 • 17.06.2018

  Dunav Art Festival u Iloku

  DunavArt Festival svoju praizvedbu imao je  28.06.2016.  kada je organizirana i  promo tura za medije i sponzore u Ilok, Vukovar i Baranju sa ciljem predstavljanja planiranog, odnosno prezentacijski susret s Dunav Art Festivalom i Hrvatskim Podunavljem. Zajednički cilj jest udružiti snage da Hrvatsko Podunavlje postane mjesto istinskih uživalaca glazbe, gastronomije i vina podunavskih zemalja.    

  DunavArtFest  u  Iloku je  29. i 30.06..2018., očekuje Vas dvodnevno glazbeno, gastronomsko i vinsko  druženje uz pogled na Dunav i zalazak nad Dunavom u atriju dvorca Odescalchi.

← StarijeNovije →