Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Lovro Iločki

Lovro, sin i nasljednik Nikole Iločkog, izgubio je veći dio povlastica i položaja koje je stekao njegov otac. U spisima se spominje i pamti kao specifični karakter koji se sukobljavao s tadašnjim hrvatsko-ugarskim kraljem Vladislavom. Na dvoru se suprotstavljao kralju i javno ga optuživao za nesposobnost te čak nazivao volom. Zbog svojih ispada na neko je vrijeme potpuno izgubio iločke posjede i bio prisiljen boraviti u „Ružica gradu“.

 • 10.05.2018

  Otvorenje Festivala glumca, Ilok

  Jubilarni 25. Festival glumca održava se od 11. - 20.05.2018., Grad domaćin je Ilok.

  Svečano otvorenje fetivala subota,12. svibnja 2018., u 20h Slovački Dom Ilok. Nakon otvorenja predstava ĆIRO - Režija&glumac: Tarik Filipović

  Vše na linku: http://www.festivalglumca.hr/  

 • 26.04.2018

  Long Distance Trail Hrvatska starta u Iloku

  Croatian Long Distance Trail je oko 2500 kilometara dugačak turističko-planinarsko-avanturistički pješački proizvod u nastanku koji će se protezati od Iloka na hrvatskom istoku, pa skroz do Dubrovnika na jugu Hrvatske. Kroz 2500 kilometara, kroz koje prolazi trail, thru hikeri će propješačiti na desetine planina, isto toliko šuma, ravnica, ali i tri nacionalna parka koja će garantirati ultimativnu ljepotu. Koncept prve long distance rute kroz  Hrvatsku zamisao je Nikole Horvata i Udruge Long distance trail Hrvatska. 

 • 26.04.2018

  Lions vinograd dobrote, Ilok

  Nova priča vinogorja Srijem - u subotu 28.04.2018.na vinogradarskom položaju Vukovo u 11:00 sati svečano će se otvoriti "Lions vinograd dobrote"

 • 25.04.2018 - 08.05.2018

  Srijem i Slavonija osvojili Zagrepčane

  Michelinova preporuka, titula Europske destinacije izvrsnosti, urbane manifestacije i najbolja hrana na svijetu, više nema izlike za ne posjetiti Vukovarsko-srijemsku županiju

  Zagreb, 24. travnja 2018. - Da je obala uz Dunav od Vukovara do Iloka promenada dvoraca, muzeja, arhitektonskih cjelina, arheologije, prirodne baštine, vrhunskih vina i bogate gastronomije, potvrđuje i titula EDEN – Europske destinacije izvrsnosti, koju je destinacija Vukovar – Vučedol – Ilok dobila 2017. i 2018. na temu kulturnog turizma.

  „Osnovni turistički identitet naše županije temeljen je upravo na kulturnim atrakcijama, ali i kulturnoj nematerijalnoj baštini. Zahvaljujući bogatom kulturnom naslijeđu, jedinstvenoj atmosferi slavonskih i srijemskih gradova i mjesta, veličanstvenoj prirodi, ovo područje sjajna je pozornica za organizaciju manifestacija i festivala. Ovog proljeća i ljeta gotovo da nema mjesta u kojem se nešto ne događa“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije na predstavljanju bogate turističke ponude istoka Hrvatska u jedinstvenoj atmosferi nove vinoteke La Gota de Vino u Zagrebu te najavila najveće manifestacije u županiji.

  Vukovar u znaku SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

  Već od 3. do 6. svibnja Vukovar će biti domaćin prvog festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, koja će okupiti najljepše od hrvatske nematerijalne baštine od Lastova do Iloka.

  „Ovim ćemo festivalom omogućiti građanima Vukovara, domaćim i stranim turistima da na jednom mjestu dožive cijelu Hrvatsku kroz gostovanja najpoznatijih domaćih manifestacija. Odabrali smo Vukovar, jer upravo iz njega želimo odaslati poruku o zajedništvu i bogatstvu naše nematerijalne kulturne baštine“, kazao je Aleksandar Kovačević, autor i producent manifestacije.

  Rimski dani i Dunav Art festival

  Martina Matković, direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca predstavila je šeste Rimske dane, čiji vrhunac se očekuje 1. i 2. lipnja.

  „Oživljena povijest na popularan način prikazuje utjecaj Rimskog carstva na područje Vinkovaca. Borbe gladijatora, jela starog Rima, dječje radionice, pivo u kojem su uživali Rimljani, običaji, legende, priče, izrada keramike, koncerti rock glazbe, samo su dio bogatog programa“, zaključila je direktorica TZ grada Vinkovaca te istaknula kako u službeno najstarijem gradu u Europi rođeni jedini rimski carevi na području Hrvatske, braća Valentinijan i Valens.

  Nakon Rimskih dana, 22. i 23. lipnja u Vukovaru, a 29. i 30. lipnja u Iloku očekuje nas drugo izdanje Dunav Art Festivala, kojeg je u zagrebačkoj vinoteci predstavio Zlatko Petrović Pajo, jedan od organizatora, član poznatog benda Kraljevi ulice. Dunav je inspiracija od izvora do ušća, a njegova obala jedinstveni je ambijent za ovaj atraktivan festival glazbe, enologije i gastronomije.

  Michelin u Srijemu i Slavoniji

  A kad je o gastronomiji riječ, Srijem i Slavonija poznati su po gostoljubivosti, vrhunskoj kapljici i bogatoj kulturi stola. Tamo je smješten i šarmantan hotel Dunav, dobitnik Michelinove preporuke. Željka Kovčalija, vlasnica hotela u Zagreb je ponijela samo dio specijaliteta, a hrane je bilo u izobilju, kako je to običaj u najistočnijoj hrvatskoj županiji.

  „Ta vijest nas je iznimno razveselila. Naš hotel dobio je Michelinovu preporuku za najbolji omjer kvalitete hrane i cijene. Dodatni je to poticaj, ali i obaveza za još kvalitetniji rad i trud“, zaključila je Željka Kovčalija.

   

 • 14.04.2018

  51.Iločka berba grožđa

  Početkom rujna u Iloku se tradicionalno od 1962. godine održava kulturno - zabavna - turistička manifestacija „Iločka berba grožđa“.

  Ove godine očekuje nas 51. po redu, središnji dio kao inače prva subota rujna, 01.09.2018.

  Tjedan prije,tj.zadnji vikend kolovoza započinju prva zbivanja:Pudarina, Noć vina i drugo...

 • 12.04.2018

  25. Festival glumca

  NAJAVA - Jubilarni 25. Festival glumca održat će se od 11. - 20.05.2018., Grad domaćin je Ilok.

  Tekuće informacije na linku  http://www.turizamilok.hr/hr/aktualnosti/dogadanja/festival-glumca,1717.html

 • 06.04.2018

  Izbor najbolje iločke kulenove seke

  Izbor najbolje iločke kulenove seke -  06.04.2018., od 18h

  Zbog organizacijskih te drugih razloga radi se o promijenjenom konceptu i  terminu "iločke kobasijade" te dodatnom fokusu na kulenovu seku, domaću gastro delicijiu iločkog, srijemsko-slavonskog stola. Uz odabir i kušanje naboljih  očekuje Vas i fini roštilj, vrhunsko iločko vino te tamburaši.
  Ulaz-konzumacija:100,00kn, kontakt: 098 718  612

   

 • 23.03.2018

  Destinacija Vukovar-Vučedol-Ilok i službeno nagrađena u Bruxellesu

  Nakon što je u srpnju 2017. destinacija "Vukovar-Vučedol-Ilok" proglašena najboljom nacionalnom  destinacijom na temu kluturni turizam, sukladno provedenom  natječaju i dodatnom ocjenjivanju  na terenu, prema programu EDEN - europske destinacije izvrsnosti, koji je utemeljila i provodi  Europska komisije te je i Hrvatska dio istog programa, konačno je u ožujku 2018., točnije 22.03. u Bruxellesu održana i završna zajednička svečana cermonija i program službenog nagrađivanja svih nacionalnih pobjednika.za 2017.g. Osim same nagrade radi se i o trajnom statusu te  pristupanju mreži EDEN (european destinations of exellence), koja potiče i promovira sve članove (finaliste svih godina) no primarno pobjednike s osobitim naglaskom na dugoročni održivi razvoj turizma i predstavljanje skrivenih europskih bisera.

  Više na:

   https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/eden/destinations/croatia_en#vvi

  https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/eden/about/themes_en#y2017

  Intro 1 min video: https://www.youtube.com/watch?v=BQEuCfn036o

   

 • 03.03.2018

  Restoran hotela Dunav Ilok na prestižnoj Michelin listi

  Mnogim gostima već poznat restoran hotela Dunav, Ilok do sada je dobivao razne  nagrade i priznanja te uspio ući i u prestižni Michelin krug preporuka za Hrvatsku po ocjenjivanju za 2017.

 • 27.01.2018

  4. Konferencija o eno-gastro turizmu, Ilok

  4. Međunarodna (G.E.T.)  konferencija o eno-gastro turizmu drugi put zaredom održat će se u  Iloku, 16.-17.02.2018,  na lokaciji ladanjsko imanje Principovac. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.Tema vodilja ovogodišnje konferencije je suradnja javnog i privatnog sektora kao preduvjet za uspješan razvoj destinacija, uz primjere dobre prakse.

   

← StarijeNovije →