Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Ilok - jedino hrvatsko srednjovjekovno kraljevsko središte poslije Knina

Povjesničari govore da su srednjovjekovni dvor i utvrda Nikole Iločkog jedino hrvatsko kraljevsko središte poslije Knina i nestanka dinastije obitelji Trpimirovića. Stoga se Ilok smatra utvrđenim kraljevskim sjedištem čija je površina bila gotovo jednaka onoj srednjovjekovnoga Splita, odnosno čak veća od Trogira, Paga, Poreča.

Lions vinograd dobrote, Ilok

26.04.2018

Nova priča vinogorja Srijem - u subotu 28.04.2018.na vinogradarskom položaju Vukovo u 11:00 sati svečano će se otvoriti "Lions vinograd dobrote"

Ovaj projekt ostvaren suradnjom Lions klub Zrinjevac i Iločkih podruma ima za cilj upoznati javnost s neotkrivenim dijelom vinske povijesti starog kontinenta, a sudjelovanjem u ovom projektu osiguravaju se sredstva za primjenu stečenih znanja i ostanak mladih na ovim prostorima.
Sredstva prikupljena u prvoj godini će se donirati Srednjoj školi Ilok, koja je osnovana davne 1899. godine kao Kraljevska vinogradarska škola, tj. njenim učenicima agronomskog usmjerenja u svrhu projektiranja i izvođenja horti-kulturalnog uređenja javnih površina u Iloku 

Povratak na listu