Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Ginko Biloba

U Iločkom parku među brojnim drvećem i šarolikim raslinjem stoji i jedan od rijetkih primjeraka drveta Ginko Biloba. Ginko je, naime, primitivna dvodomna vrsta drveća koje se često naziva i „živim fosilom“, jer su svi njegovi srodnici izumrli prije čak 200 milijuna godina. Danas se od ginka spravljaju lijekovi i dodaci koji pomažu pri brojnim tegobama.

Lions vinograd dobrote, Ilok

26.04.2018

Nova priča vinogorja Srijem - u subotu 28.04.2018.na vinogradarskom položaju Vukovo u 11:00 sati svečano će se otvoriti "Lions vinograd dobrote"

Ovaj projekt ostvaren suradnjom Lions klub Zrinjevac i Iločkih podruma ima za cilj upoznati javnost s neotkrivenim dijelom vinske povijesti starog kontinenta, a sudjelovanjem u ovom projektu osiguravaju se sredstva za primjenu stečenih znanja i ostanak mladih na ovim prostorima.
Sredstva prikupljena u prvoj godini će se donirati Srednjoj školi Ilok, koja je osnovana davne 1899. godine kao Kraljevska vinogradarska škola, tj. njenim učenicima agronomskog usmjerenja u svrhu projektiranja i izvođenja horti-kulturalnog uređenja javnih površina u Iloku 

Povratak na listu