Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Lovro Iločki

Lovro, sin i nasljednik Nikole Iločkog, izgubio je veći dio povlastica i položaja koje je stekao njegov otac. U spisima se spominje i pamti kao specifični karakter koji se sukobljavao s tadašnjim hrvatsko-ugarskim kraljem Vladislavom. Na dvoru se suprotstavljao kralju i javno ga optuživao za nesposobnost te čak nazivao volom. Zbog svojih ispada na neko je vrijeme potpuno izgubio iločke posjede i bio prisiljen boraviti u „Ružica gradu“.

Lions vinograd dobrote, Ilok

26.04.2018

Nova priča vinogorja Srijem - u subotu 28.04.2018.na vinogradarskom položaju Vukovo u 11:00 sati svečano će se otvoriti "Lions vinograd dobrote"

Ovaj projekt ostvaren suradnjom Lions klub Zrinjevac i Iločkih podruma ima za cilj upoznati javnost s neotkrivenim dijelom vinske povijesti starog kontinenta, a sudjelovanjem u ovom projektu osiguravaju se sredstva za primjenu stečenih znanja i ostanak mladih na ovim prostorima.
Sredstva prikupljena u prvoj godini će se donirati Srednjoj školi Ilok, koja je osnovana davne 1899. godine kao Kraljevska vinogradarska škola, tj. njenim učenicima agronomskog usmjerenja u svrhu projektiranja i izvođenja horti-kulturalnog uređenja javnih površina u Iloku 

Povratak na listu