Long Distance Trail Hrvatska starta u Iloku

Croatian Long Distance Trail je oko 2500 kilometara dugačak turističko-planinarsko-avanturistički pješački proizvod u nastanku koji će se protezati od Iloka na hrvatskom istoku, pa skroz do Dubrovnika na jugu Hrvatske. Kroz 2500 kilometara, kroz koje prolazi trail, thru hikeri će propješačiti na desetine planina, isto toliko šuma, ravnica, ali i tri nacionalna parka koja će garantirati ultimativnu ljepotu. Koncept prve long distance rute kroz  Hrvatsku zamisao je Nikole Horvata i Udruge Long distance trail Hrvatska. 

Početak rute je u Iloku iz kojeg Nikola Horvat 30. travnja, sa svojim kolegama Brankom Maretićem Dečinom i Mattom Biseniusom kreće u novu avanturu, na tzv. thru hike (hodanje bez prekida) od Iloka do Dubrovnika. Početak CLDT-a  nalazi se nedaleko Iloka na vrhu Liska (pješačko-planinarska ruta) na obroncima Fruške Gore.Cijelo putovanje će snimati nagrađivani filmaš Tin Borovčak, a s ciljem promocije ljepota Republike Hrvatske, te Croatian Long Distance Traila - planinarske staze koja će omogućiti običnom čovjeku da se i sam uputi na epsko putovanje dugo 2500 km. Ilok kao početna točka dugog puta ovime dobiva poseban značaj.

Udruga Long Distance Trail Hrvatska stalno prima nove članove i u potrazi je za motiviranim ljudima koji bi im se priključili i svojim zalaganjem pomogli da CLDT postane još bolja stvar. 
Javite se na info@cldt.hr

Saznajte više te pratite novu i dugu priču svakodnevno: 

https://www.facebook.com/cldt.hr/

http://cldt.hr/