Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Kako su povezani iločki dvorac 'Odescalchi' i Tom Cruise?

Dvorac Odescalchi u malom mjestu Bracciano pokraj Rima proslavio se po tome što ga je slavni glumački par Tom Cruise i Katie Holmes odabrao za mjesto svog ekstra luksuznog i posebnog obreda vjenčanja. Riječ je o istoj talijanskoj plemićkoj obitelji koja je i u Iloku ostavila snažan trag: dvorac i perivoje, tradiciju vinogradarstva, stare vinske podrume…

Ministar turizma Anton Kliman u Iloku u sklopu posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji

18.04.2016

Ministar turizma, Anton Kliman, u utorak 19.04.2016.  službeno će posjetiti  Vukovarsko-srijemsku županiju te u sklopu istog doći i u Ilok, najistočnje naselje županije i Hrvatske.

"Radni sastanak sa županom Božom Galićem te turističkim gospodarstvom županije, održat će se u 9.00 sati u maloj županijskoj vijećnici, Palača Srijem, Županijska 9, Vukovar. Fotoreporteri i snimatelji mogu snimiti uvodne govore, a sam sastanak bit će zatvoren za javnost, a izjave za medije planirane su s početkom u 10.30 sati."

Nakon izjava za medije ministar i župan će sa suradnicima obići Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture  te Ladanjsko imanje Principovac Ilok.

Nakon Iloka ministar nastavlja posjet u  Vinkovcima i Cerni.

http://www.mint.hr/default.aspx?id=32961

Povratak na listu