Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Lovro Iločki

Lovro, sin i nasljednik Nikole Iločkog, izgubio je veći dio povlastica i položaja koje je stekao njegov otac. U spisima se spominje i pamti kao specifični karakter koji se sukobljavao s tadašnjim hrvatsko-ugarskim kraljem Vladislavom. Na dvoru se suprotstavljao kralju i javno ga optuživao za nesposobnost te čak nazivao volom. Zbog svojih ispada na neko je vrijeme potpuno izgubio iločke posjede i bio prisiljen boraviti u „Ružica gradu“.

Ministar turizma Anton Kliman u Iloku u sklopu posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji

18.04.2016

Ministar turizma, Anton Kliman, u utorak 19.04.2016.  službeno će posjetiti  Vukovarsko-srijemsku županiju te u sklopu istog doći i u Ilok, najistočnje naselje županije i Hrvatske.

"Radni sastanak sa županom Božom Galićem te turističkim gospodarstvom županije, održat će se u 9.00 sati u maloj županijskoj vijećnici, Palača Srijem, Županijska 9, Vukovar. Fotoreporteri i snimatelji mogu snimiti uvodne govore, a sam sastanak bit će zatvoren za javnost, a izjave za medije planirane su s početkom u 10.30 sati."

Nakon izjava za medije ministar i župan će sa suradnicima obići Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture  te Ladanjsko imanje Principovac Ilok.

Nakon Iloka ministar nastavlja posjet u  Vinkovcima i Cerni.

http://www.mint.hr/default.aspx?id=32961

Povratak na listu