Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Zašto crkvena zvona zvone u podne?

Uobičajena i svakodnevna činjenica da crkvena zvona zvone u podne ima snažnu vezu sa Ilokom i Kapistranom. Kada je, naime, vijest o pobjedi kršćanske vojske nad Turcima kod Beograda pod vodstvom Ivana Hunjadija (Sibinjanin Janka) i Kapistrana stigla do tadašnjeg pape u Rimu ovaj je naredio da zazvone sva zvona u to ime i slavu. Taj čin ostao je dio kršćanskog vjerskog rituala i dan danas.

Ministar turizma Anton Kliman u Iloku u sklopu posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji

18.04.2016

Ministar turizma, Anton Kliman, u utorak 19.04.2016.  službeno će posjetiti  Vukovarsko-srijemsku županiju te u sklopu istog doći i u Ilok, najistočnje naselje županije i Hrvatske.

"Radni sastanak sa županom Božom Galićem te turističkim gospodarstvom županije, održat će se u 9.00 sati u maloj županijskoj vijećnici, Palača Srijem, Županijska 9, Vukovar. Fotoreporteri i snimatelji mogu snimiti uvodne govore, a sam sastanak bit će zatvoren za javnost, a izjave za medije planirane su s početkom u 10.30 sati."

Nakon izjava za medije ministar i župan će sa suradnicima obići Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture  te Ladanjsko imanje Principovac Ilok.

Nakon Iloka ministar nastavlja posjet u  Vinkovcima i Cerni.

http://www.mint.hr/default.aspx?id=32961

Povratak na listu