Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Vidikovac „Principovac“

Jedna od najboljih vinogradarskih pozicija u Hrvatskoj nalazi se na predjelu pod imenom Principovac nadomak središta Iloka. Na tom mjestu, prepoznatom posebno u vrijeme kneževa Odescalchi, nalaze se plantažni vinogradi i kompleks ljetnikovca sa gospodarskim zgradama. S Principovca se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku. Ljetnikovac i ostali objekti stradali su tijekom Domovinskog rata ali je ipak sve uspješno obnovljeno u vinogradarsko-turističke svrhe.

Ministar turizma Anton Kliman u Iloku u sklopu posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji

18.04.2016

Ministar turizma, Anton Kliman, u utorak 19.04.2016.  službeno će posjetiti  Vukovarsko-srijemsku županiju te u sklopu istog doći i u Ilok, najistočnje naselje županije i Hrvatske.

"Radni sastanak sa županom Božom Galićem te turističkim gospodarstvom županije, održat će se u 9.00 sati u maloj županijskoj vijećnici, Palača Srijem, Županijska 9, Vukovar. Fotoreporteri i snimatelji mogu snimiti uvodne govore, a sam sastanak bit će zatvoren za javnost, a izjave za medije planirane su s početkom u 10.30 sati."

Nakon izjava za medije ministar i župan će sa suradnicima obići Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture  te Ladanjsko imanje Principovac Ilok.

Nakon Iloka ministar nastavlja posjet u  Vinkovcima i Cerni.

http://www.mint.hr/default.aspx?id=32961

Povratak na listu