Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Ilok - jedino hrvatsko srednjovjekovno kraljevsko središte poslije Knina

Povjesničari govore da su srednjovjekovni dvor i utvrda Nikole Iločkog jedino hrvatsko kraljevsko središte poslije Knina i nestanka dinastije obitelji Trpimirovića. Stoga se Ilok smatra utvrđenim kraljevskim sjedištem čija je površina bila gotovo jednaka onoj srednjovjekovnoga Splita, odnosno čak veća od Trogira, Paga, Poreča.

Okrugli stol „Quo vadis ruralni turizam – Zašto je bolje ostati“, 10. i 11. 10., u Iloku

08.10.2017

Okrugli stol „Quo vadis ruralni turizam – Zašto je bolje ostati“, održati će se  11. listopada u Iloku, u Dvorcu Odescalchi-Muzej grada Iloka.

 

Događaj će u 11 sati otvoriti  Gari Cappelli, ministar turizma,  Uz ministra turizma, Ilok će tom prigodom posjetiti i Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice te predstavnici ministarstava, turističkih zajednica, komora, institucija,  te poduzetnici i stručnjaci u turizmu kao panelisti.

Dan prije, 10. listopada u hotelu "Dunav" Ilok održat će se radni sastanci.

Prvi skup "Quo Vadis ruralni turizam Hrvatska" održan je prije točno 10 godina upravo u Iloku kao odabranoj primjer destinaciji.Ilok je ove godine zajedno sa Vukovarom postao i nacionalna  destinacija izvrsnosti na temu kuturni turizam - Vukovar-Vučedol-Ilok - pobjednička EDEN destinacija 2017.g. 

Kompletan dvodnevni program: /files-tzi/file/Program%20dnodnevni.pdf

Press info i najava:

Otići ili ostati – može li odgovor dati ruralni turizam?

Čak dvije panelice, prezentiranje primjera dobre prakse, razmjena iskustava i poticanje investicija u ruralni turizam– ciljevi su okruglog stola koji se održava u Iloku, turističkom biseru na istoku Hrvatske

Zagreb, 9. listopada 2017.- Ima li ruralni turizam dovoljno potencijala za generiranje novih radnih mjesta, vrijedi li ulagati u kreativnu turističku ponudu na ruralnim područjima, treba li otići ili ostati u Hrvatskoj – samo su neka pitanja Okruglog stola „Quo vadis ruralni turizam – Zašto treba ostati“, koji će se održati 10. i 11. listopada u Iloku. Uz GarijaCappellija, ministra turizma i Kristjana Staničića, direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, na njih pokušati odgovoriti predstavnici ministarstava, turističkih zajednica, investitori, povratnici, vlasnici hotela i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava…, točnije svi oni koji na neki način utječu u kreiranju i promociji turizma u ruralnim područjima.

„S obzirom da je oko 92 posto hrvatskog prostora ruralno područje iznimnog turističkog potencijala, događaji poput ovog okruglog stola trebali bi pomoći u njegovoj promociji te potaknuti stanovnike tih područja na realizaciju kreativnih ideja, koje će obogatiti turističku ponudu i generirati zapošljavanje i razvoj gospodarstva. Ovaj okrugli stol odličan je uvod u Kongres ruralnog turizma koji će se u svibnju održati u Supetru na otoku Braču“, istaknula je mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Kluba članova Selo“, uz HF Eko Etno Grupu inicijatora i organizatora ovog dvodnevnog skupa.

Okrugli stol održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Iloka. 

Partneri su Turistička zajednica grada Iloka i Iločki podrumi.

Kontakt za medije:

Alma Radoš, PR Manager

Mob: +385 91 5296 632

alma@lollipop-pr.hr

www.lollipop-pr.hr

Povratak na listu