Okrugli stol „Quo vadis ruralni turizam – Zašto je bolje ostati“, 10. i 11. 10., u Iloku

Okrugli stol „Quo vadis ruralni turizam – Zašto je bolje ostati“, održati će se  11. listopada u Iloku, u Dvorcu Odescalchi-Muzej grada Iloka.

 

Događaj će u 11 sati otvoriti  Gari Cappelli, ministar turizma,  Uz ministra turizma, Ilok će tom prigodom posjetiti i Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice te predstavnici ministarstava, turističkih zajednica, komora, institucija,  te poduzetnici i stručnjaci u turizmu kao panelisti.

Dan prije, 10. listopada u hotelu "Dunav" Ilok održat će se radni sastanci.

Prvi skup "Quo Vadis ruralni turizam Hrvatska" održan je prije točno 10 godina upravo u Iloku kao odabranoj primjer destinaciji.Ilok je ove godine zajedno sa Vukovarom postao i nacionalna  destinacija izvrsnosti na temu kuturni turizam - Vukovar-Vučedol-Ilok - pobjednička EDEN destinacija 2017.g. 

Kompletan dvodnevni program: /files-tzi/file/Program%20dnodnevni.pdf

Press info i najava:

Otići ili ostati – može li odgovor dati ruralni turizam?

Čak dvije panelice, prezentiranje primjera dobre prakse, razmjena iskustava i poticanje investicija u ruralni turizam– ciljevi su okruglog stola koji se održava u Iloku, turističkom biseru na istoku Hrvatske

Zagreb, 9. listopada 2017.- Ima li ruralni turizam dovoljno potencijala za generiranje novih radnih mjesta, vrijedi li ulagati u kreativnu turističku ponudu na ruralnim područjima, treba li otići ili ostati u Hrvatskoj – samo su neka pitanja Okruglog stola „Quo vadis ruralni turizam – Zašto treba ostati“, koji će se održati 10. i 11. listopada u Iloku. Uz GarijaCappellija, ministra turizma i Kristjana Staničića, direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, na njih pokušati odgovoriti predstavnici ministarstava, turističkih zajednica, investitori, povratnici, vlasnici hotela i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava…, točnije svi oni koji na neki način utječu u kreiranju i promociji turizma u ruralnim područjima.

„S obzirom da je oko 92 posto hrvatskog prostora ruralno područje iznimnog turističkog potencijala, događaji poput ovog okruglog stola trebali bi pomoći u njegovoj promociji te potaknuti stanovnike tih područja na realizaciju kreativnih ideja, koje će obogatiti turističku ponudu i generirati zapošljavanje i razvoj gospodarstva. Ovaj okrugli stol odličan je uvod u Kongres ruralnog turizma koji će se u svibnju održati u Supetru na otoku Braču“, istaknula je mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Kluba članova Selo“, uz HF Eko Etno Grupu inicijatora i organizatora ovog dvodnevnog skupa.

Okrugli stol održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Iloka. 

Partneri su Turistička zajednica grada Iloka i Iločki podrumi.

Kontakt za medije:

Alma Radoš, PR Manager

Mob: +385 91 5296 632

alma@lollipop-pr.hr

www.lollipop-pr.hr