Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Vidikovac „Principovac“

Jedna od najboljih vinogradarskih pozicija u Hrvatskoj nalazi se na predjelu pod imenom Principovac nadomak središta Iloka. Na tom mjestu, prepoznatom posebno u vrijeme kneževa Odescalchi, nalaze se plantažni vinogradi i kompleks ljetnikovca sa gospodarskim zgradama. S Principovca se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku. Ljetnikovac i ostali objekti stradali su tijekom Domovinskog rata ali je ipak sve uspješno obnovljeno u vinogradarsko-turističke svrhe.

Počinje manifestacija Iločka berba grožđa

16.08.2016 - 06.09.2016

U vrijeme kada se brižno uzgajani iločki vinogradi pripremaju za berbu počinje i manifestacija kojom se to  obilježava i proslavlja.

Događanja 49. Iločke berba grožđa započinju  u subotu 27.08., tijekom dana održat će se neka od sportskih natjecanja,  u popodnevnim satima je tradicionalno druženje u vinogradima  ( „Pudarina“) , a nastavlja se u noćnim satima Starom podrumu sa 4. Noći vina koja  je poseban doživljaj  jer  kombinira vrhunska  iločka vina vina sa  nešto drukčijom glazbenom pozadinom  sastava«Sing song swing» atmosferom  i animacijom. Nedjelja 29.08. pored sportskih nudi i folklorni program "Iločko ljeto".  Kao i do sada, središnji dio je prvi vikend rujna, točnije 02. - 04.09.  kada se okupi velik broj  posjetitelja iz regije.

Ova manifestacija koja se održava od 1962. godine je najstarija manifestacija  ovog tipa na području Slavonije,Baranje i Srijema, uz napore organizatora i realizatora opstat će i ove godine (unatoč općoj teškoj  ekonomskoj situaciji u  našem najistočnijem gradiću Iloku  ali  i cijeloj Hrvatskoj).
Do današnjih dana „Iločka berba grožđa“ prerasla je u manifestaciju etno-gastro-vinsko-zabavnog karaktera i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa iz regije i šire. Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, glavni programi su besplatni.
U večernjem zabavnom dijelu na ljetnoj pozornici stare jezgre-tvrđave 02.09. (petak) je koncert  legendarnog Željka Bebeka, a nastavlja se u šatorima sa tamburaškom i modernom glazbom, dok 03.09. (subota) sve posjetitelje očekuje središnji svečani večernji kuturno-zabavni mozaik te zabava uz  koncert  Vanne  i  Sinovi ravnice nakon čega slijedi zabava do jutra u šatorima uz glazbu, ples  iločko vino, gastro i drugu ponudu.  Također u večernjim satima petak i subotu tu je  zabava i ponuda u podrumu kurije Brnjaković-Vinskog klastera Srijem te Sarom podrumu-Iločki podrumi. Tijekom dana u subotu su podnevni defile te konička natjecanja. U nedjelju su sportska događanja te animacija za najmlađe. Tokom manifestacije traju i «Dani traminca» i jela od traminca (Iločki podrumi), te dani slastica od vina  i grožđa ( Villa Iva).

Dobrodošli na jedinu manifestaciju na koj se ulazi kroz pravo, veliko bure, slaveći  s nama početak berbe grožđa u iločko-srijemskom vinogorju!

Organizator i pokrovitelj: Grad Ilok

Generalni sponzor: Iločki podrumi dd

Sponzori: Vukovarsko-srijemska županija, TZ Ilok, HTZ, Jamnica, TZVSŽ,Slatinska banka, HEP

Realizacija i produkcija: TZ Grada Iloka

Medijska pratnja: VTV, HR Vukovar, Radio Ilok, Radio Slavonija, Scena.hr


Kontakt i Info: 032-590-020 ; 592-950
e-mail: tourismilok@gmail.com

Program info generalno: https://web.facebook.com/events/784584334987994/  

4. Noć vina: https://web.facebook.com/events/1622755847974018/

www.turizamilok.hr   https://web.facebook.com/www.turizamilok.hr/

Povratak na listu