''''''''Upoznaj svoju zemlju'''''''', prigodno besplatno turističko vođenje

 

U sklopu projekta 'Upoznaj svoju zemlju' Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske i partneri će pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora te uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 14. siječnja 2017. godine (nedjelja) s početkom u  12:00 sati organizirati besplatna vođenja za sve građane i goste koji  to žele, radi se o organizaciji besplatnih vođenja u gotovo  40  gradova s početkom u isto vrijeme.

 

Ovom akcijom želi se  na malo drugačiji  način obilježiti  Dan međunarodnog priznanja Hrvatske,  pozvati građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i otkriju skrivene priče koje pričaju, jer smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije.

Ujedno na isti način želimo ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima  koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti  će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj.

U projekt i akciju se uključila i TZ grada Iloka tako da i stanovništvu i posjetiteljima  u Iloku nudimo ovu mogućnost istovremeno kad i u svi ostali gradovi, 14.01., od 12 sati, okupljanje i polazak u vođeni osnovni obilazak starom jezgrom – sa parkinga kod pošte odnosno na početku povijesne iločke jezgre (trajanje cca 1h ili po dogovoru i duže).