Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Lovro Iločki

Lovro, sin i nasljednik Nikole Iločkog, izgubio je veći dio povlastica i položaja koje je stekao njegov otac. U spisima se spominje i pamti kao specifični karakter koji se sukobljavao s tadašnjim hrvatsko-ugarskim kraljem Vladislavom. Na dvoru se suprotstavljao kralju i javno ga optuživao za nesposobnost te čak nazivao volom. Zbog svojih ispada na neko je vrijeme potpuno izgubio iločke posjede i bio prisiljen boraviti u „Ružica gradu“.

Uskoro 51. Iločka berba grožđa

14.08.2018

Budite i Vi dio  jedine manifestacije na koju  se ulazi kroz pravo, veliko bure!

Najstarija manifestacija na istoku Hrvatske, pokrenuta još davne 1962.g. nastavlja se i ove godine od 23.08.-02.09.2018., vinogradari se  pripremaju  za berbu  budućih vrhunskih vinskih kapljica te istovremeno počinju i događanja  kojima  se to ponosno  obilježava i proslavlja. Tijekom manifestacije više  je zabavnih, kulturnih, sportskih, eno-gastro i drugih sadržaja. 51.„Iločka berba“ počinje  23.08.  sa specifičnim povijesnim kostimima i  srednjovjekovnom glazbom u atriju dvorca Odescalchi, isti dan su i dvije izložbe, nastavlja se 24.08. sa  6.Noći vina  u  Starom podrumu, kao posebnim hedonističkim događajem koji  kombinira vrhunska   vina  najnagrađivanije hrvatske vinarije sa  ugodnom  glazbenom pozadinom  Sing Song Swing banda i  atmosferom povijesnog kompleksa. U subotu  25.08. održat će se neka od sportskih natjecanja poput  jedinstvene maraton utrke  čikli  na  Dunavu. od Vukovara do Iloka,  u popodnevnim satima u programu je Dječji folklorni festival, međunarodni oldimer rally susret, tradicionalno druženje u vinogradima  -  „Pudarina“, a nastavlja se raznim programima  u nedjelju  26.08. gdje se ističe Iločko-slovačko ljeto, folklorno-zabavni program.

Tijekom tjedna nekoliko je zanimljivih radionica, a za odrasle iločke vinarije i podrumi širom otvaraju svoja vrata za posjete i degustacije vina srijemskog vinogorja.Središnji dio je 31.08.-02.09.2018. sa  mozaičnim programima i cjelonoćnim veseljem  kada se okupi i najveći  broj  posjetitelja. U petak u 21h na ljetnoj pozornici u tvrđavi održat će se koncert grupe Magazin, dok u subotu  01.09.  sve posjetitelje oko 18 sati očekuje najveći vinski gulaš, nakon čega slijedi svečani program u kojem se simbolički ubere i prvi grozd i označi vatrometom, a odmah  potom  je koncert  Miroslava Škore oko 21.45h. - OTKAZAO 29.08.2018. ZBOG VIŠE SILE/BOLEST. STOGA JE IZVRŠENA PROMJENA - u subotu 01.09. koncert  će održati GIULIANO. Ispričavamo se zbog nastale iznenadne promjene i nemogućnosti da istu ispravimo u tiskanim materijalima.Nastavlja  se u šatorima sa tamburaškom i zabavnom glazbom sve do jutra, uz glazbu, ples  iločko vino, gastro i drugu ponudu. Većina programa je besplatna. Dobrodošli!

 

Kalendar zbivanja http://www.turizamilok.hr/hr/aktualnosti/dogadanja/51ilocka-berba-grozda,368.html   

FB event i tekući info

Službeni PR tekst

t

Organizator i generalni pokrovitelj: Grad Ilok 
Pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova Sponzori i Prijatelji manifestacije: Iločki podrumi, TZ Ilok, Semmelrock, MonteMont, Vukovarsko-srijemska županija. Kom-Ilok, Komunalije Ilok

Medijski prate: Vinkovačka TV, Radio Ilok, HR Vukovar,TV Slavonije i Baranje, Nacional, Glas Slavonije, Mreža TV, Menu, Get Report, Osijek 031, Osijek Online i SiB portal 

 

Povratak na listu