Aktualnosti
  
Jeste li znali?

Lovro Iločki

Lovro, sin i nasljednik Nikole Iločkog, izgubio je veći dio povlastica i položaja koje je stekao njegov otac. U spisima se spominje i pamti kao specifični karakter koji se sukobljavao s tadašnjim hrvatsko-ugarskim kraljem Vladislavom. Na dvoru se suprotstavljao kralju i javno ga optuživao za nesposobnost te čak nazivao volom. Zbog svojih ispada na neko je vrijeme potpuno izgubio iločke posjede i bio prisiljen boraviti u „Ružica gradu“.

Zlatni "Suncokret ruralnog turizma" za OPG Brarbarić, Ilok

19.12.2017

Svečana dodjela nagrada u već tradicionalnoj nacionalnoj akciji ocjenjivanja i nagrađivanja najboljih u ruralnom turizmu - Suncokret ruralnog turizma-,održana je u utorak,19. prosinca u Zagrebu, a isti dan proslavljeno je  i dvadeset godina od osnivanja Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".

Ukupno je u 7 kategorija bilo 130 kandidatura, te je u kategoriji OPG ili obiteljska turistička gospodarstva najboljim proglašen i zlatnom poveljom nagrađen OPG Barbarić, Ilok.
 
Valja naglasiti da su kanidature još ljetos podnijeli i predložili sustav TZ i VSŽ, nakon čega je povjerenstvo provoditelja obilazilo i ocjenjivalo kandidate, te je  potom povjerenstvo donijelo konačne odluke.
Dodjeli je nazočio i resorni ministar Gari Cappelli uz Dijanu Katica kao čelnu osoba Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj.
Više na linku: http://vijesti.hrt.hr/421209/suncokreti-ruralnog-turizma-za-50-seoskih-poduzetnika-i-turistickih-programa 
 

Upoznajte Ilok i OPG obitelij Barbarić,njihove proizvode i usluge: voćne rakije i likere, iločki vinjak, voće, vino, obiđite destileriju, kišaonu, galeriju te po želji i sobe na katu.. 

http://www.rakije-barbaric.hr/

      

Povratak na listu