Restorani

U Iločkom se kraju oduvijek dobro i puno jelo. Ukusna jela i kvalitetna vina sastavni su dio domaćinskog stola. Izdašna priroda i dobar položaj na Dunavu omogućavali su da seljaci, obrtnici i „gospoda“ ne oskudijevaju već postanu sladokusci i majstori spravljanja obroka.
Kuhinja je mješavina srijemsko-slavonske i austrougarske,podunavske kulinarske tradicije, većinom „jača“, punija u okusu i začinima, a slatko se, naravno, nikada ne izostavlja, osobito ne nedjeljom. Domaća rakija i brojne vinske sorte odlične kvalitete početak su i kraj objeda. Svakako ne zaboraviti iločki vinjak koji se nudi i proizvodi po staroj recepturi samo u Iloku.
Današnji jelovnici u iločkim restoranima nude ponešto od tradicionalnih jela: Iločki ćevap (svinjski odrezak s pikantnim umakom i/ili prilogom od pire krumpira, ili tzv. „suhi“ s više crnog luka, a manje umaka), čobanac (vrsta paprikaša, najčešće od svinjećeg i junećeg mesa ili mesa divljači), „Bećarska večera“, srijemska kobasica, šunka i dr.

Jela od ribe ravnopravna su kvalitetom, raznolikošću i okusima, a najčešće se nude: fiš paprikaš, pohana ili pržena riba (som, smuđ, šaran…), riblje plate s laganim prilozima od povrća. U posebnim prilikama pripremaju se: riba na rašljama i na talandari.
Slastice u restoranima uglavnom su: taške,knedle, štrudle,palačinke,kolači..

Zbog ograničenih kapaciteta i koncetracije posjeta u jesen/proljeće preporučujemo prethodnu najavu/rezervaciju!