Festival traminca će 10. i 11. lipnja doživjeti svoje četvrto izdanje. Mjesto održavanja je i dalje isto, Ilok, no lokacija svih sadržaja, od gala večere, radionica do izložbenog dijela i after partyja, ovaj put će biti u prekrasnom i bajkovitom ambijentu hotela Dunav.
Ovdje možete pročitati kompletnu satnicu Festivala sa svim informacijama koje će vas uvjeriti da je Ilok 10. i 11. lipnja mjesto koje morate posjetiti.
Petak, 10. lipnja 2022., 19:30
GALA VEČERA, gost Marin Rendić, chef koji je u Zagrebu s velikim uspjehom vodi restoran Bistro Apetit by Marin Rendić.
Tartar od ribeyea/čips od kulena – Traminac Zima
Pastrva sous vide/badem/pesto od medvjeđeg luka – Traminac Trs;
Palenta/pileća jetrica/pjena od crvene paprike – Traminac Rosamal (Vinarija Papak);
Rižoto od butternut tikve/lički brie – Traminac Buhač;
Crna svinja/krema od mrkve i timjana/mlada mrkva u cikli – Traminac Principovac (Iločki podrumi);
Mandarina desert – Traminac izborna berba bobica (Vinarija Dragun)
(Ulaznica za večeru koja uključuje šest slijedova hrane i šest različitih traminaca je 490 kuna. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108.)
ALTO ADIGE – masterclass by LUCA GARDINI – najbolji traminci Alto Adigea;
GOSTUJUĆA SORTA – Tamjanika, masterclass by TOMISLAV IVANOVIĆ;
FRANCUSKI SIREVI IZ LIKE I TRAMINAC – Premijerno predstavljanje traminaca iz vinarija Zima, Zajec, Povratak, Baković Kaselj, Vinum i Krauthaker uz francuske sireve iz Like chefa Marina Rendića koji će, također, u Iloku doživjeti svoje prvo javno predstavljanje;
NEŠTO SASVIM DRUKČIJE – Marcellina, traminac iz vinograda u Paoniji u Coloradu na nadmorskoj visini od 2000 metara – najviši traminac na svijetu!
ĐORĐE BIKICKI – Regionalna senzacija koja se prvi put hrvatskoj javnosti predstavila upravo na prvom izdanju Festivala traminca, i to s fantastičnim maceriranim tramincem Uncensored. Ovaj put Đorđe će predstaviti cijeli spektar svojih traminaca i objasniti zašto je Fruška gora idealno podneblje za tu sortu. Mentor i najbliži suradnik mu je veliki Oskar Maurer iz Hajdukova nedaleko od Subotice.
MARC TEMPE – Veliko predstavljanje ove značajne alzaške vinarije koja je, uz Domaine Weinbach i Zind-Humbrecht, jedina vinarija iz Alsacea koju je Robert Parker, i to za gewurztraminer Grand Cru Mambourg Selection de Grain Nobles, nagradio s maksimalnih 100 bodova;
TRAMINAC I ČOKOLADA – Miloš Stojaković iz čokolaterije Aguara priredio je za tri različita predikata Iločkih podruma tri posebne čokolade napravljene samo za ovu prigodu.
17:00 – 24:00 sati – Izložba traminaca uz degustaciju (degustacijska čaša i voucheri)
(Ulaznica za sve radionice je 500 kuna. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108. )
Za dolazak autobusom iz Osijeka organiziran je Traminac express, prijave na: traminacexpress@gmail.com
Prijave za dolazak iz Novog Sada - zatvorene.