Detaljni program Festivala traminca 2022. u Iloku

Festival traminca će 10. i 11. lipnja doživjeti svoje četvrto izdanje. Mjesto održavanja je i dalje isto, Ilok, no lokacija svih sadržaja, od gala večere, radionica do izložbenog dijela i after partyja, ovaj put će biti u prekrasnom i bajkovitom ambijentu hotela Dunav. 

Ovdje možete pročitati kompletnu satnicu Festivala sa svim informacijama koje će vas uvjeriti da je Ilok 10. i 11. lipnja mjesto koje morate posjetiti. 

Petak, 10. lipnja 2022., 19:30 

GALA VEČERA, gost Marin Rendić, chef koji je u Zagrebu s velikim uspjehom vodi restoran Bistro Apetit by Marin Rendić. 

Tartar od ribeyea/čips od kulena – Traminac Zima 

Pastrva sous vide/badem/pesto od medvjeđeg luka – Traminac Trs; 

Palenta/pileća jetrica/pjena od crvene paprike – Traminac Rosamal (Vinarija Papak); 

Rižoto od butternut tikve/lički brie – Traminac Buhač; 

Crna svinja/krema od mrkve i timjana/mlada mrkva u cikli – Traminac Principovac (Iločki podrumi); 

Mandarina desert – Traminac izborna berba bobica (Vinarija Dragun) 

(Ulaznica za večeru koja uključuje šest slijedova hrane i šest različitih traminaca je 490 kuna. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108.) 

Subota, 11. lipnja 2022. 

10:00 – 17:00 sati 

ALTO ADIGE – masterclass by LUCA GARDINI – najbolji traminci Alto Adigea; 

GOSTUJUĆA SORTA – Tamjanika, masterclass by TOMISLAV IVANOVIĆ; 

FRANCUSKI SIREVI IZ LIKE I TRAMINAC – Premijerno predstavljanje traminaca iz vinarija Zima, Zajec, Povratak, Baković Kaselj, Vinum i Krauthaker uz francuske sireve iz Like chefa Marina Rendića koji će, također, u Iloku doživjeti svoje prvo javno predstavljanje; 

NEŠTO SASVIM DRUKČIJE – Marcellina, traminac iz vinograda u Paoniji u Coloradu na nadmorskoj visini od 2000 metara – najviši traminac na svijetu! 

ĐORĐE BIKICKI – Regionalna senzacija koja se prvi put hrvatskoj javnosti predstavila upravo na prvom izdanju Festivala traminca, i to s fantastičnim maceriranim tramincem Uncensored. Ovaj put Đorđe će predstaviti cijeli spektar svojih traminaca i objasniti zašto je Fruška gora idealno podneblje za tu sortu. Mentor i najbliži suradnik mu je veliki Oskar Maurer iz Hajdukova nedaleko od Subotice. 

MARC TEMPE – Veliko predstavljanje ove značajne alzaške vinarije koja je, uz Domaine Weinbach i Zind-Humbrecht, jedina vinarija iz Alsacea koju je Robert Parker, i to za gewurztraminer Grand Cru Mambourg Selection de Grain Nobles, nagradio s maksimalnih 100 bodova; 

TRAMINAC I ČOKOLADA – Miloš Stojaković iz čokolaterije Aguara priredio je za tri različita predikata Iločkih podruma tri posebne čokolade napravljene samo za ovu prigodu. 

 17:00 – 24:00 satiIzložba traminaca uz degustaciju (degustacijska čaša i voucheri) 

(Ulaznica za sve radionice je 500 kuna. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108. ) 

Za dolazak autobusom iz Osijeka organiziran je Traminac express, prijave na: traminacexpress@gmail.com

Prijave za dolazak iz Novog Sada - zatvorene.