Dunav

Živjeti uz Dunav znači živjeti uz kralježnicu Europe, biti povezan s deset zemalja i izlazom na more te također biti dijelom hrvatskog Podunavlja. Živjeti na Dunavu znači i privilegiju jer moćne, široke vode vječnog Dunava nose sa sobom raskoš krajolika, vožnju čiklom i brodom, bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta i još toga što se može doživjeti jedino kada se stane uz njegove obale.
Specifičnost iločke obale je i to što se između Dunava i starog grada na brijegu pružio Dunavac, stalni rukavac koji daje dodatnu čar krajoliku, zove na rekreaciju, sport i uživanje u prirodi. Na iločkoj strani Dunava prije više od 100 godina bilo je parobrodsko pristanište koje je nakon Domovinskog rata i progonstva ponovno izgrađeno, te skupa sa šetnicom, plažom, hotelom i pristanom za putničke brodove (cruisere) danas čini rekreativno-turistički kompleks.
Sve Vam je tu na dohvat ruke: gastro-vinski užici, ribolov, šetnja, bicikliranje, kupanje, tenis teren, tu su i trase Dunavske cyclo rute, pješačka staza Liska i „Sultans trail“ (hiking ruta) ili vožnja čamcem.