Podrumi Krešić d.o.o.

S. Radića 105, Šarengrad 32234
Tel: +385 99 815 0518
Mob: +385 99 252 0072
Fax:

Vinarija Krešić nalazi se u Šarengradu na samoj obali Dunava. Vinogradi se rasprostiru na 20 ha između Šarengrada i Opatovca. Suvremena smo vinarija za preradu grožđa u cilju dobivanja visokokvalitetnih vina.
Proizvodimo sedam bijelih sorti vina: Graševina, Pinot Sivi, Silvanac Zeleni, Chardonnay, Traminac, Rajnski Rizling i Sauvignon Blanc i dvije crvene sorte vina: Frankovka i Cabernet Sauvignon barrique. Ponosni smo na naše rosé vino, Patris Rosé, koji čini krunu vinarije Krešić.
Posvećen je djevojčici koja je sa svojom tek jednom godinom i devet mjeseci oslikala etiketu za to vino. 
Svakog gosta s ponosom provodimo kroz stari i novi dio podruma i uvijek iznova s veseljem prezentiramo proces berbe i pravljenja vina. Degustacija vina direktno iz bačve neizostavan je dio svakog obilaska.  
Uz vinariju nalazi se i kušaonica vina i mogućnost gastro ponude po dogovoru uz najavu.
Kušaonica raspolaže unutarnjim prostorom predviđenim za 50 ljudi i natkrivenim vanjskim prostorom predviđenim za 30 do 40 ljudi. Kušaona je unikatne izrade u masivu i cigli rustikalnog stila. U zimskim danima poseban ugođaj daje kamin izrađen od stare cigle i dielova kovanog željeza.
Posebnost vinarije Krešić krije se upravo u kušaonici s bunkerom kao vinskim arhivom. Bunker su za vrijeme II. svjetskog rata sagradili Nijemci kao jedan od mnogobrojnih na području Šaregrada i Iloka, ali nažalost jedan je od rijetkih potpuno očuvanih.

Objekti u blizini

Tel:+385 32 518 900

Mob:+385 98 978 7459

srijemskakapljica@gmail.com

http://srijemska-kapljica.hr/

Vinski podrum "Srijemska kapljica"
Šarengrad