Bicikliranje

Ilok je dio europske biciklističke rute duž Dunava od njegova izvora do ušća. Dunavska cikloturistička ruta prolazi kroz Hrvatsku u dužini od 138 km, a trasa je specifična po nekoliko usjeka koji su zbog visinske razlike pravi izazov.

Priuštite si avanturistički i drukčiji doživljaj Slavonije  i Srijema vozeći se u blizini Dunava, upoznajte krajolik, lokalne ljude, običaje i zanimljivosti. Spojite Eurovelo 6 rutu sa lokalnom rutom Srijem, koja vas vodi Vukovarsko-srijemskom županijom, a posebno ističemo označenu Off road rutu koja Vas sa glavne ceste Eurovelo 6 skreće u prirodu i vinogorje od Vukovara do Šarengrada/Iloka - "Put vinograda"

Za bolje informiranje i bicikliranje na stranici Eurovelo 6 preuzmite besplatnu mobilnu vodič aplikaciju koja sadrži i mape: Ruta Dunav - Eurovelo 6

Na ruti je i prilagođeno biciklističko odmorišta s pogledom, u Šarengradu (ulica Stjepana Radića 101), te odmorište u Iloku, šetalište prema Dunavu, ulica bJ.Benešića (41-42). Većina smještaja u destinaciji je Bike&Bed friendly.